Koreai arcápolási rutin lépésről lépésre

Forrás: Shutterstock -
fashion week magazin koreai arcápolás szépítkezés bőrápolás arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Talán még soha nem láttunk ekkora arcápolási kultuszt, mint manapság. És ki ne hallotta volna már az „arcápolási rutin" kifejezést. Akad, aki a sima szappan és víz kombinációra esküszik, míg másoknál kész szeánsz a reggeli és esti arctisztítás. Egy azonban biztos, a piperézkedés koronázatlan királynője nem más, mint a koreai arcápolási rutin.

Az ázsiai nők bőre legendásan szép és kifogástalan. Sokáig rejtély övezte, mi a titkuk, pedig a válasz nagyon egyszerű: a tudatos és az egyedi igényekhez alkalmazkodó bőrápolás rutin.
A koreai nők nem egyszerűen szépítkeznek, hanem már egészen fiatal koruktól kezdve időt és energiát nem sajnálva ápolják a bőrüket, hogy minél tovább megőrizhessék annak szépségét.

Koreai arcápolás 10 lépésben

A klasszikus koreai rutin összesen tíz lépésből áll. Eleinte ez nagyon soknak tűnhet, ám soha nem az a lényeg, hogy minél több terméket magunkra kenjünk, hanem az, hogy a bőr valós igényeinek - és a fennálló problémáknak - megfelelő ápolásban részesüljön.

Ezért - nulladik lépésként - nagyon fontos, hogy meghatározzuk a bőr típusát és azt, hogy pontosan milyen változásokat szeretnénk látni rajta.

A klasszikus koreai rutin összesen tíz lépésből áll Forrás: Shutterstock

Ha ez megvan, akkor jöhet maga a rutin kialakítása. A koreai arcápolás egymásra épülő lépésekből áll össze, amelynek fontos jellemzője a rétegezés. Ennek köszönhetően pedig a bőr sokkal egészségesebb, hidratáltabb, teltebb és úgy általánosságban szebb lesz.

Mivel a 10 lépéses rutin valószínűleg első hallásra a legtöbb nyugati nő számára sokkolóan hat, így most a rövidített, 5 lépéses koreai arcápolási rutint mutatjuk be.

Rövidített, 5 lépéses rutin

1. és 2. lépés: Dupla arctisztítás
Ez a koreai arcápolás alfája és ómegája, s ez talán a legmeglepőbb egy nyugati nő számára. A dupla arctisztítás keretén belül először egy olajos lemosót kell alkalmazni, amely eltávolítja a sminket, a fényvédőt és az egyéb szennyeződéseket. Második lépésként pedig jöhet a vízbázisú arctisztító, ez minden olyan szennyeződést felold, amely vízbázisú valamint lemossa az olajos tisztító esetleges maradványait is.

A dupla arctisztítás a koreai arcápolás alfája és ómegája Forrás: Shutterstock

3. lépés: Szérum/ ampulla
Ezek a termékek felelnek a bőr tökéletesítéséért. Legyen szó pigmentfoltokról, pattanásokról vagy vízhiányról, a szérumok és ampullák célzottan kezelik a problémát.

A szérum felel a bőr tökéletesítéséért Forrás: Shutterstock

4. lépés: Hidratálás
A nyugati nők legismertebb arcápolója a krém, míg a koreai nőknél ez csupán egy rutint záró készítmény, amely segít, hogy az eddig felvitt aktív hatóanyagok eljussanak a mélyebb rétegekbe, illetve hogy nedvességgel lássák el – és bezárják - a bőrt. Ez lehet nappali krém (gél, lotion, emulzió) vagy éjszakai változat (maszk, pakolás).

A hidratálás a koreai nőknél csupán egy rutint záró készítmény Forrás: Shutterstock

5. lépés: Fényvédő
Bár ez a lépés csak a reggeli rutin része kell, hogy legyen, ott bizony elengedhetetlen! A koreai nőknél ez az egyik legfontosabb lépés, hiszen jól tudják, hogy a bőr öregedésében nagy szerepet játszanak a káros UV-sugarak, így elképzelhetetlen a számukra, hogy enélkül indítsák a napjaikat.

A fényvédő elengedhetetlen a reggeli rutinban Forrás: Shutterstock

Így néz tehát ki a rövidített, 5 lépéses koreai arcápolási rutin. Ha pedig ez már megy és tetszik, akkor érdemes kiegészíteni a napi bőrápolásunkat a többi lépéssel is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.