Születésvirágod elárulja, milyen ember vagy valójában! – 1. rész

Forrás: Shutterstock -
virág magazin hónap szülinap születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csillagjegyekhez nem csak drágakövek és ásványok társulnak, de születésvirágok is. Születésed hónapjának virága rengeteget elárul rólad, de cikkünk nem csak az önismeretben nyújt segítséget, hanem abban is, hogy kihez melyik virág illik leginkább. Lássuk az első hat hónap szülötteihez melyik virágok illenek a legjobban!

Január: szegfű és hóvirág

A január leghangsúlyosabb virágai a szegfű és a hóvirág. Ezek a szeretetet és a kiválóságot szimbolizálják, azonban a szegfűnél érdemes a színekre is nagy hangsúlyt fektetni. A rózsaszín szegfű a szeretet jele, a vörös a szerelemé, a sárga az elutasítás és a csalódás jele, a fehér pedig a szeretet tisztaságát szimbolizálja.
A januárban született emberekre jellemző a hűség, a különlegesség, és a szeretetteljesség.

A rózsaszín szegfű a szeretet jele Forrás: Shutterstock

Február: viola, kankalin, ibolya

Az ibolya nem csak szép és isteni illatú, de szerénységre, ártatlanságra is utal. A kankalin a hűséget képviseli, általában ezt a virágot olyan személyeknek szokták adni, akik nélkül elképzelhetetlen az élet. A viola ígéretes virág: ha vele álmodunk, az azt jelenti, hogy életünkben pozitív előrelépés következik be.
A februárban születettek bizakodóak, éberek, és bár több idő kell nekik ahhoz, hogy megnyíljanak, ha ez megtörténik, a végletekig hűségesek.

Az ibolya nem csak szép és isteni illatú, de szerénységre, ártatlanságra is utal Forrás: Shutterstock

Március: nárcisz

A nárcisz az újjászületést, az egyenlőtlen szeretetet képviseli, és emellé a virág mellé szerencse társul. Ha egy csokor nárciszt kapunk ajándékba, az szerencsét hoz, azonban ha csak egyetlen szálat ad nekünk valaki, az balszerencsét jelent!
A márciusi emberek szeretik a békés, boldog életet, kreatív személyiségek, és nagyon kedvesek.

A nárcisz az újjászületést, az egyenlőtlen szeretetet képviseli Forrás: Shutterstock

Április: margaréta, százszorszép

A margaréta hosszú évszázadok óta az ártatlanságot és a hűséget testesíti meg. Ha valakinek margarétát adnak ajándékba, az azt jelenti, hogy bizalmasként tekintenek rá. Annak, akinek a születésvirága a margaréta, olyan ember, aki képes egy pillanat alatt felvidítani a körülötte lévőket. A százszorszép a barátság jelképe is, ha egy barátnak ebből a világból készült csokrot adunk, az azt szimbolizálja, hogy a ránk bízott titkai örökké titkok maradnak.
Az áprilisiak ártatlanok, tiszta lelkűek, és jó kedélyűek: számukra fontos, hogy a körülöttük lévők jól érezzék magukat.

A margaréta hosszú évszázadok óta az ártatlanságot és a hűséget testesíti meg Forrás: Shutterstock

Május: gyöngyvirág

A gyöngyvirág a boldogság visszatérését szimbolizálja. A májusban született emberek gyakorlatiasak, jól kezelik a nehéz helyzeteket, mindenhez logikával közelítenek, alázatosak, és tisztalelkűek.

A gyöngyvirág a boldogság visszatérését szimbolizálja Forrás: Shutterstock

Június: rózsa

A rózsa a szenvedély és a hűség virága. A nyár első hónapjában született emberek nagyon jól tudnak titkot tartani, azonban akárcsak a szegfűnél, itt is érdemes odafigyelni a színek jelentésére. A rózsaszín rózsa a boldogságot, a vörös a szerelmet, a fehér egy új kezdetet és tisztaságot, a sárga a barátságot, a lila az első látásra szerelmet, a narancs pedig a vágyat szimbolizálja.
A júniusban született emberek lazák, könnyen alkalmazkodnak, könnyen ismerkednek, és nagyon szenvedélyesek.

A rózsa a szenvedély és a hűség virága Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.