Esküvői teendőlista: ezeket kell elintézned a nagy nap előtti utolsó hónapokban

esküvő házasság teendő magazin szervezés intézkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sem a 2020-as, sem az idei év nem volt zökkenőmentes esküvő szervezés szempontjából, ugyanis a koronavírus átírta a stresszes szervezés fogalmát. Az idén házasulandók nem csak azon izgulnak, milyen lesz a torta, vagy a vőfély, hanem azért is, vajon meg lehet-e tartani az esküvőt lakodalommal egybekötve.

Cikkünkben összegyűjtöttük az esküvő előtti utolsó, legfontosabb teendőket, így ha te is esküvőre adtad a fejed, és bízol abban, hogy legkésőbb júniustól, - akárcsak a tavalyi évben - engedélyezik a lakodalmakat, és azok közé tartozol, akik az utolsó pillanatig kitartanak, érdemes átfutnod az alábbi pontokat. Esküvői teendőlistánk segítséget nyújt neked abban, hogy végig menj a ceremónia előtt felmerülő legfontosabb kérdéseken.

1. Készíts forgatókönyvet!

Elsőre nevetségesnek tűnhet, mégis elképesztően fontos, hogy készíts forgatókönyvet a nagy napra. Állítsd össze a legfontosabb programokat, amik iránytűként szolgálnak majd számotokra, és küldd el a szolgáltatóknak is! Azért fontos, hogy óráról-órára egyeztetve legyen a program, hogy mindenki tudja, hogy készüljön.
A forgatókönyv aljára érdemes kontaktlistát készíteni minden olyan elérhetőséggel, amit fontosnak tartasz, előtérbe helyezve szolgáltatókat. Ezt is nyugodtan küldd el a forgatókönyvvel együtt a szolgáltatóknak és azoknak a családtagoknak, barátoknak, akik részt vesznek a szervezésben.

Készíts forgatókönyvet a nagy napra Forrás: Shutterstock


2. Technikai részletek pontosítása


Gondold át, mik azok a technikai dolgok, amikről beszéltetek, de még nincsenek pontosan leegyeztetve. Például kiknek van szüksége szállásra, nekik ti intézitek, vagy mindenki saját magának. Szükségetek van-e transzferre a helyszínek, esetleg a helyszín és a szállás között, és ha igen, hol vannak a találkozó pontok, és mikor indulnak a fuvarok?

Érdemes beszélni a vőféllyel/ceremóniamesterrel, az anyakönyvvezetővel, a zenekarral/dj-vel és a helyszínnel is, hogy milyen technikai szükségleteik vannak, pl. kihangosító, hangfal, csiptetős mikrofon, és mi az, amiről nektek kell gondoskodni. Fussatok egy kört mindenképp ezekkel kapcsolatban a szolgáltatókkal és a helyszínnel, nehogy a nagy napon kelljen valakinek ezek után szaladgálnia!

3. Anyagiak véglegesítése


Ha valamelyik szolgáltatóval nem rendeztétek a piszkos anyagiakat, mindenképp véglegesítsétek a kiadásokat. Érdemes az esküvő hetén találkozni azzal a szolgáltatóval, akivel még nem számoltatok el, ha pedig ahhoz ragaszkodik, hogy az esküvő után számoljatok el, gyűjtsétek borítékokba a hiányzó összegeket, és semmiképp ne az ünneplés közben foglalkozzatok ezzel! Az anyagiak elrendezését hagyjátok reggelre, esetleg az esküvő másnapjára, vagy bízzatok meg egy családtagot, vagy barátot, hogy helyettetek intézkedjen ő! Nem jó ómen a buli közepén, enyhén ittasan pénzezni.

Az anyagiak elrendezését hagyjátok reggelre, esetleg az esküvő másnapjára Forrás: Shutterstock

4. Menyasszonyi ruha, vészhelyzet csomag összeállítása


A menyasszonyoknak a "kötelező körökön" kívül (pedikűr, manikűr, kozmetikus, pillás) a legfontosabb a ruhája. Az esküvő előtti napokban hozd el a ruhád, és amikor nem látja a jövendőbelid, gyakorolj benne néhány lépést, hogy érezd, milyen benne vonulni. Ugyanez igaz a cipőre is: mindenképp törd be a nagy nap előtt, hidd el, vízhólyagokkal és feltört sarokkal nem lesz túl élvezetes az este.

Érdemes vészhelyzet csomaggal is készülni amibe kerül sebtapasz, gyógyszerek, harisnya, cserecipő, nedves törlőkendő, tű, cérna, zsebkendő, olló, vasaló, stb, egy szóval minden, amire szükséged lehet!

5. Zeneszámok véglegesítése


Fussátok át a ceremónia előtti napokban, hetekben, milyen zenéket szeretnétek a szertartás alatt, vagy épp a buliban, nehogy kellemetlen meglepetés érjen, és olyan számokra bulizzatok, amiket valójában ki nem állhattok.

6. Ültetés


Ha körbehívtátok azokat a vendégeket, akik még nem jeleztek vissza, akkor vegyétek a fáradtságot, és írjatok rá, vagy hívjátok fel az összes meghívottat, hogy le tudjátok adni a végleges létszámot. Ez a kétperces hívás nem túl jó feladat, főleg, amikor minden másra is kellene időt szánni, és közel 100 vendég van, de higyjétek el, megéri, hiszen egyetlen visszamondás több tízezer forint... Ha ez meg van, véglegesítsétek az étteremmel a létszámot, és az ültetést: utóbbira hagyjatok sok időt!

Véglegesítsétek az étteremmel a létszámot, és az ültetést Forrás: Shutterstock

7. Pihend ki magad!


Az esküvői előtti napokban nagyon fontos, hogy rendesen egyél, igyál, és az izgatottság ellenére is kipihend magad, hisz bár életed legszebb napja ez, és az adrenalin dolgozik végig, nagyon fárasztó lesz. Ha nem megy máshogy, igyál egy csésze nyugtató teát, de ha végigpörgöd a nagy nap előtti éjjelt, marha nehéz dolga lesz a sminkesednek, és idő előtt elfáradsz...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.