Kat Kamalani légiutas-kísérő bennfentes titkokat osztott meg TikTok-csatornáján, amikor elárulta, hogy a légiutas-kísérő miért mér minket végig, amikor felszállunk a repülőgépre.

Az amerikai Kat Kamalani megosztotta TikTok csatornáján, hogy a légiutas-kísérők miért mérnek végig, amikor felszállunk a gépre és azt is elmagyarázta, mi az az "ABP-ellenőrzés", amelyet a személyzet a felszállás előtt végez - írja a Daily Star.

Amikor felszállsz a repülőgépre és látod a boldog, mosolygós arcunkat, akkor valójában végigmérünk, mert próbáljuk megtalálni a "munkaképes" személyeket"

Mit is jelent ez? Kat szerint ez olyan embereket jelent, akik segíthetnek vészhelyzetben a személyzetnek: katonák, tűzoltók, nővérek és orvosok.

Tehát vészhelyzet esetén, például orvosi vészhelyzet esetén, vagy leszállunk a géppel vagy kihasználjuk, hogy tudjuk, ki ül a gépünkön és tudjuk, hogy ki tud segíteni nekünk."

Természetesen a légiutas-kísérők minden gyanús, esetleg illegális vagy veszélyes dolgot is igyekeznek kiszúrni. Számukra mindig az utas védelme az elsődleges prioritás.