Egy oszlopnak álcázott kabinból fotózta Fülöp herceg temetését egy fényképész

Forrás: Getty Images/Press Association/Yui Mok -
temetés Fülöp herceg fényképész áloszlop
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fülöp herceg külön kérése volt, hogy a temetésén egy a családhoz közel álló fényképész feltűnés nélkül, egy áloszlop mögé bújva készítsen fényképeket. 

Fülöp herceg sosem titkolta, hogy évek óta tervezte a saját temetését, így lett halottaskocsi az általa tervezett Land Rover, a dekoráció és a kitüntetéseinek kiállítása is az ő tervei alapján lettek elkészítve, valamint a temetésére maga szervezte le a fényképészt is, aki egy áloszlop mögé bújva készített a megemlékezés alatt fényképeket.

Arthur Edwards, aki már 40 éve fotózza a királyi családot, szinte baráti viszonyt ápolt Fülöp herceggel. A 80 éves férfi évtizedek óta fotóz a Sun nevű lapnak, ahol a brit királyi családra szakosodott.

Fülöp herceg kérésnek eleget téve Edwards a Szent György-kápolna bejáratának bal oldalán egy műépítményből egy kis lyukon keresztül fotózhatta, amint megérkezik a herceg koporsója

- írja a Metro.

Ez az egyik fotó, amelyet a fényképész az áloszlop mögül készített Forrás: Getty Images/News UK/Arthur Edwards. Staff

A fényképész azt is látta, amikor Károly herceg teljesen összeomlott a temetésen.

"Közel volt ahhoz, hogy elsírja magát, úgy láttam rajta, mintha most tudatosította volna küldetése súlyát: gondját viselni az anyjának és a monarchiának is" - magyarázta Edwards.

A képek megtekintéséhez kattints IDE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.