Szívszorító titkot árult el barátja Michael Schumacherről

Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Mark Thompson -
barát Michael Schumacher titok sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Schumacher egyik barátja meglepő dolgot árult el a pilótáról: kész volt mindent feladni, miután barátja, Ayrton Senna elhunyt.

Ayrton Senna 1994-ben, a San Marino-i futamon szenvedett tragikus balesetet, miután versenyautójával a betonfalnak ütközött a Tamburello kanyarban. A leszakadó kerék fejen találta, majd az egyik felfüggesztés áthatolt a sisakon és a szemébe fúródott. A versenyző életét nem tudták megmenteni.

Flavio Briatore, a Benetton csapat egykori főnöke nemrég árulta el, hogy Michael Schumachert annyira megviselte Senna halála, hogy majdnem úgy döntött, hátat fordít a Forma-1-nek.

"Schumacher volt az autóvezetés Pavarottija. De Ayrton Senna halála után megváltozott. Komolyan azon gondolkodott, mindent felad. Mindannyiunk szerencséje, hogy végül meggondolta magát"

- nyilatkozta Briatore.

Korábban Schumacher is nyilatkozott a baleset után, képtelen volt felfogni, mi történt a pályán - írja a Bors.

"Borzalmas, ami ezen a hétvégén történt. Sosem láttam még ennyi rettenetet. Remélem, hogy képesek leszünk tanulni a történtekből, ezeknek a borzalmaknak azért kellett megtörténni, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk és jobbá váljunk" - magyarázta a sportoló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.