Nem teljesülhet Törőcsik Mari kívánsága az utolsó útjáról - ez az oka

Fotó: Hirling Bálint - Origo -
temetés Törőcsik Mari Varnus Xavér búcsúztató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Törőcsik Mari évekkel ezelőtt megkérte barátját Varnus Xavért, hogy amikor eljön az idő, ő kísérje orgonajátékával utolsó útjára. Sajnos azonban erre nem lesz lehetőség.

Törőcsik Mari búcsúztatójáról nem sok mindent lehet tudni, annyi azonban biztos, hogy a színésznő végakarata szerint a hamvait a Tiszába fogják szórni. Továbbá azt szerette volna, ha utolsó útján szeretett barátja, Varnus Xavér orgonajátékával kíséri.

"Nem titok, hogy rajongva szerettem Marit, aki gyakorlatilag azóta volt része az életemnek, hogy éntudatra ébredtem. Tulajdonképpen a barátsága örökségként maradt rám édesapám után, aki egy zongoristát alakított Mari egyik filmjében még a születésem előtt" - mesélte a Ripostnak Xavér.

Varnus Xavér a koronavírus miatt nem tud hazautazni Törőcsik Mari búcsúztatójára Forrás: Origo

Az Új-Skóciában élő Xavér azonban a koronavírus miatt nem tud hazautazni Magyarországra.

"Sok évvel ezelőtt egy beszélgetésünk alkalmával Mari arra kért, hogy játsszak a temetésén és nincs most dolog, amit jobban sajnálnék annál, hogy erre a jelek szerint nem lesz módom. Sajnos Új-Skóciát, ahol élek, hermetikusan lezárták, így nem utazhatok haza, de abban biztos vagyok, hogy amint megtehetem, elmegyek majd a Tisza partra és ha csak bús magányomban is, de játszani fogok Törőcsik Mari emlékére"

- mondta.

Xavér végül az otthonául szolgáló óceánpari templom orgonáján játszotta el a darabot, amivel elköszönt imádott barátjától. Az orgonavirtuóz Procol Harum A Whiter shade of pale című slágerének orgonaátiratával vett végső búcsút Törőcsik Maritól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.