Három éve egy pumával osztja meg életét egy orosz család - Fotókon a "házikedvenc"

Forrás: unsplash.com -
orosz videó puma család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aleksandr és Maria Dmitriev egy orosz házaspár, akik három évvel ezelőtt egy állatsimogatóból mentették meg Messit, a pumát, akivel kiegyensúlyozottan telnek a mindennapjaik.

Messi egy hároméves puma, amely a jaguár után a második legnagyobb macskaféle Amerikában. A vadonban csúcsragadozónak számít, de Messi egy állatsimogatóban látta meg a napvilágot, úgy éli a mindennapjait, mint egy házi macska.

Aleksandr és Maria képzett pszichológusok, akik korábban el sem tudták képzelni, hogy egy pumával osztják majd meg az otthonukat.

A lakást a puma igényeinek megfelelően alakították át, a falakat bambuszpanelek takarják, hogy Messi azon tudja koptatni a karmait, van több fatörzs is a lakásban, amelyekre fel tud mászni. A legtöbb időt Messi a fürdőszobában tölti, ugyanis annak ablakából kilátás nyílik a zöld gyepre

- írja az OddityCentral.

A házaspár tisztában van vele, hogy Messi ragadozó állat, az erejét előbb vagy utóbb meg fogja mutatni. Ezért kerestek fel egy kutyakiképzőt, ahol vállalták, hogy foglalkoznak a pumával. Ennek köszönhetően Messi érti és végrehajtja az alapvető parancsokat, úgy mint az „ülj", „marad", „gyere", „nem", sőt, pórázon is tud sétálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.