Ezek a legfinomabb sütés nélkül elkészíthető sütemények

Forrás: Shutterstock -
sütemények magazin desszert sütés nélkül receptek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerekek és a felnőttek egyaránt imádják a süteményeket, a legnagyobb baj, mindig azzal van, hogy azt is ki kell várni, amíg elkészülnek a finomságok. Azonban léteznek olyan ínycsiklandozó desszertek, amelyeket nem kell sütni, így az elkészítési idő is lényegesen rövidebb. Most mutatunk három olyan receptet, amelyeket mindenképpen el kell készítened a családnak vagy akár saját magadnak is.

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a sütés nélkül is elkészíthető sütemények, amelyek nem igényelnek nagy előkészületet. Azok is bátran elkészíthetik, akiknek nincsen sok idejük a konyhában tevékenykedni. Akár vendégeknek, akár a családtagoknak készülnek az alábbi receptek, garantált lesz a siker.

Sajttorta

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg omlós keksz
15 dkg vaj

Krémhez:

50 dkg mascarpone
50 dkg natúr krémsajt
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
8 dl tejszín
fél citrom leve

Sajttorta Forrás: Shutterstock

Elkészítés

A kekszet daráljuk le, majd olvasszuk fel a vajat és dolgozzuk össze a keksszel. A mascarponét és a krémsajtot keverjük össze a porcukorral, majd adjuk hozzá a vanília aromát és a citrom levét. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük össze a sajtos krémmel. Vegyünk elő egy tortaformát, béleljük ki a kekszmasszával, majd töltsük meg a krémmel és tegyük be a hűtőbe pár órára. Pár óra elteltével vegyük ki a hűtőből és ízlés szerint díszítsük a tetejét gyümölccsel, tejszínhabbal, lekvárral stb.

Kókuszos rúd

Hozzávalók

20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 dl tej
10 dkg kakaó
4 ek főtt kávé
40 dkg darált keksz
rumaroma
4 szem apróra tört dió
5 dkg kókuszreszelék

Kókuszos rúd Forrás: Shutterstock

Elkészítés

Egy tálba összeöntjük a cukrot, a tejet, a kakaót és a vajat, feltesszük melegedni egészen addig, amíg a vaj meg nem olvad. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a diót, a rumaromát, a kávét és végül a keksszel összekeverjük. Körülbelül fél órát hagyjuk állni, eközben többször megkeverjük. Kiterítünk egymás mellé az asztalra két darab 50 cm-es alufóliát és erre rátesszük a masszát. Formázzuk meg úgy, hogy gusztusos és arányos legyen. Ha végeztünk, forgassuk meg kókuszreszelékbe. Végül tegyük be a hűtőbe 2-3 órára, majd szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.

Nutellás túrógolyó

Hozzávalók

50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatin fix
25 dkg étcsokoládé
2 ek porcukor
Nutella

Nutellás túrógolyó Forrás: Shutterstock

Elkészítés

Fogjuk a nutellát és egy habzsákba vagy egy zacskóba beletöltjük és kis adagokat nyomunk sütőpapírra, körülbelül 18-10 darabot, majd betesszük a fagyasztóba körülbelül 10-15 percre. A túrót villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot és a zselatint. A kapott masszát betesszük a hűtőbe körülbelül 10 percre. Ha kivettük a hűtőből, vizes kézzel a masszából diónyi nagyságú adagot veszünk ki, amelynek a közepére egy nutellás halmot teszünk, majd gombóc formájúra gyúrjuk a kezünkkel. Ha végeztünk, visszatesszük a kész golyókat a hűtőbe további 10 percre. Ezután felolvasztjuk az étcsokoládét és egy fogpiszkáló segítségével megmártjuk benne a golyókat majd azokat egy sütőpapírra tesszük, majd vissza a hűtőbe, hogy az étcsoki megdermedjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.