A gyerekek és a felnőttek egyaránt imádják a süteményeket, a legnagyobb baj, mindig azzal van, hogy azt is ki kell várni, amíg elkészülnek a finomságok. Azonban léteznek olyan ínycsiklandozó desszertek, amelyeket nem kell sütni, így az elkészítési idő is lényegesen rövidebb. Most mutatunk három olyan receptet, amelyeket mindenképpen el kell készítened a családnak vagy akár saját magadnak is.

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a sütés nélkül is elkészíthető sütemények, amelyek nem igényelnek nagy előkészületet. Azok is bátran elkészíthetik, akiknek nincsen sok idejük a konyhában tevékenykedni. Akár vendégeknek, akár a családtagoknak készülnek az alábbi receptek, garantált lesz a siker.

SajttortaHozzávalók

Tésztához:

30 dkg omlós keksz
15 dkg vaj

Krémhez:

50 dkg mascarpone
50 dkg natúr krémsajt
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
8 dl tejszín
fél citrom leve

SajttortaForrás: Shutterstock

Elkészítés

A kekszet daráljuk le, majd olvasszuk fel a vajat és dolgozzuk össze a keksszel. A mascarponét és a krémsajtot keverjük össze a porcukorral, majd adjuk hozzá a vanília aromát és a citrom levét. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük össze a sajtos krémmel. Vegyünk elő egy tortaformát, béleljük ki a kekszmasszával, majd töltsük meg a krémmel és tegyük be a hűtőbe pár órára. Pár óra elteltével vegyük ki a hűtőből és ízlés szerint díszítsük a tetejét gyümölccsel, tejszínhabbal, lekvárral stb.

Kókuszos rúd

Hozzávalók

20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 dl tej
10 dkg kakaó
4 ek főtt kávé
40 dkg darált keksz
rumaroma
4 szem apróra tört dió
5 dkg kókuszreszelék

Kókuszos rúdForrás: Shutterstock

Elkészítés

Egy tálba összeöntjük a cukrot, a tejet, a kakaót és a vajat, feltesszük melegedni egészen addig, amíg a vaj meg nem olvad. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a diót, a rumaromát, a kávét és végül a keksszel összekeverjük. Körülbelül fél órát hagyjuk állni, eközben többször megkeverjük. Kiterítünk egymás mellé az asztalra két darab 50 cm-es alufóliát és erre rátesszük a masszát. Formázzuk meg úgy, hogy gusztusos és arányos legyen. Ha végeztünk, forgassuk meg kókuszreszelékbe. Végül tegyük be a hűtőbe 2-3 órára, majd szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.

Nutellás túrógolyó

Hozzávalók

50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatin fix
25 dkg étcsokoládé
2 ek porcukor
Nutella

Nutellás túrógolyóForrás: Shutterstock

Elkészítés

Fogjuk a nutellát és egy habzsákba vagy egy zacskóba beletöltjük és kis adagokat nyomunk sütőpapírra, körülbelül 18-10 darabot, majd betesszük a fagyasztóba körülbelül 10-15 percre. A túrót villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot és a zselatint. A kapott masszát betesszük a hűtőbe körülbelül 10 percre. Ha kivettük a hűtőből, vizes kézzel a masszából diónyi nagyságú adagot veszünk ki, amelynek a közepére egy nutellás halmot teszünk, majd gombóc formájúra gyúrjuk a kezünkkel. Ha végeztünk, visszatesszük a kész golyókat a hűtőbe további 10 percre. Ezután felolvasztjuk az étcsokoládét és egy fogpiszkáló segítségével megmártjuk benne a golyókat majd azokat egy sütőpapírra tesszük, majd vissza a hűtőbe, hogy az étcsoki megdermedjen.