Ilyen anyuka vagy a csillagjegyed szerint - 2. rész

Forrás: Shutterstock -
csillagjegy szülő család anya horoszkóp Zodiákus magazin nevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anyának lenni az egyik legszebb dolog a világon, ugyanakkor az egyik legnehezebb is. Tele van kihívásokkal, kérdésekkel, kételyekkel. Vajon jó anya vagyok? Akiben megfogalmazódik ez a kérdés, az biztosan az! De vajon mennyire befolyásol minket ebben a csillagjegyünk?

Az, hogy mi a horoszkópunk nem determinál minket. Ad egy alapot, amelyen aztán bátran változtathatunk, főleg ha ismerjük a csillagjegyünkben rejlő pozitívumokat és negatívumokat.

Előző cikkünkben szemügyre vettük, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a Kos, a Bika, az Ikrek, a Rák, az Oroszlán és a Szűz mamik (illetve szülők), most pedig jöjjön a maradék hat jegy.


Mérleg

A Mérleg szülőként nem egy állóvíz típus, mellette bizony nehéz unatkoznia a gyereknek. Kedves, odaadó és imád játszani a csemetéivel. Igyekszik a gyerekek minden igényét kielégíteni és támogatja őket abban, hogy felfedezzék a világot - így nem ritka, hogy el is kényezteti őket. Remek pajtás, barát, haver, s bár nincsenek szigorú szabályai, a tökéletességre való törekvése miatt komoly követelményeket állíthat gyermekeivel szemben.

A Mérleg szülő kedves, odaadó és imád játszani a csemetéivel Forrás: Shutterstock

Skorpió

A Skorpió nagyon komolyan veszi a szülői szerepkört és a szülői felelősséget. Rendkívüli módon ragaszkodik a gyermekeihez, ugyanakkor határozott elképzelései vannak a nevelésről. Odaadó és figyelmes, ám a rendszeres életmód, a határozott szabályok és a teljes engedelmesség híve is. Mindenről tudni akar, ami a csemetéivel történik, így megeshet, hogy olyan dolgokba is beleüti az orrát, amihez már kevés köze van – főleg, ha a gyermekei már nagyobbak.

Nyilas

A Nyilas szülőként igazán szabadszellemű, aki sokkal inkább barát és szövetséges, mint szigorú és következetes nevelő. Gyermekeit felfedezésre és kockázatvállalásra buzdítja, ehhez pedig ő maga is szívesen asszisztál, mondjuk egy utazás keretein belül. Mivel maga a Nyilas sem bírja a korlátokat, a csemetéit sem nagyon fegyelmezi, szinte teljes szabadságot biztosít a számukra, ami egy bizonyos ideig jó, egy idő után azonban a stabilitás hiánya a bizonytalanság érzésével töltheti el a kisebbeket. Érdemes tehát a Nyilasnak megtalálnia az egyensúlyt és meghúznia a határokat.

A Nyilas sem bírja a korlátokat, a csemetéit sem nagyon fegyelmezi, szinte teljes szabadságot biztosít a számukra Forrás: Shutterstock

Bak

A Bak komoly, következetes és lelkes szülő, aki szigorú szabályok mentén gondozza a gyermekeit. Leginkább azt várja tőlük, hogy értelmesen és felelősségteljesen viselkedjenek valamint, hogy kövessék a lefektetett irányelveket. A Bak mégsem rideg, hiszen bár fontos számára a nevelés, mindezt játékosan teszi, és bár nehezen mutatja ki, a Bak szülő bizony rajong a gyermekeiért. Igaz, néha a munka miatt kevesebb ideje jut a családi életre, ám mindezt azért (is) teszi, hogy mindent megadhasson a csemetéinek.

Vízöntő

A Vízöntő talán a legextrémebb szülő az egész zodiákusban. Teljesen másképp neveli a gyermekeit, mint a legtöbben, ebben pedig legalább annyi a pozitívum, mint a negatívum. Szívesen kísérletezik az új pedagógiai módszerekkel – persze csak a szabadelvűekkel -, támogatja a kicsik felfedezési vágyát, nem kényszerít rá semmit a csemetéire, sőt egyenrangú partnerként kezeli őket. Egy bizonyos fokig ez jó, ám egy határon túl már inkább felelőtlenség, hiszen a gyerekek még nem képesek átlátni minden helyzetet és megítélni a döntéseik súlyát.

A Vízöntő szülő támogatja a kicsik felfedezési vágyát, nem kényszerít rá semmit a csemetéire Forrás: Shutterstock

Halak

A Halak szülőként is rendkívül érzékeny, aki az utódaiban önmaga meghosszabbítását látja. Érzékeny, empatikus, odaadó, szinte olvas gyermekei gondolatában, és teljesíti a még ki sem mondott vágyaikat is. A Halak számára a legnagyobb szülői kihívást a fegyelmezés jelenti, mivel képtelen meghúzni a határokat vagy akár nemet mondani. Engedékenysége miatt így gyermekei sok esetben a fejére nőnek - főleg, ha valamilyen erősebb jegy szülötteiről van szó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.