fashion week magazin balkon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokat kellett várnunk idén az igazán jó időre, de végre kiülhetünk a teraszra, balkonra és élvezhetjük a napsütést. Már az éjszakai fagyoktól sem kell tartanunk, így bátran virágba boríthatjuk piciny kis oázisunkat és a hangulatos kiegészítőket is beszerezhetjük! Mutatjuk az idei trendeket!

Talán hamarosan kiszabadulhatunk a vírushelyzet okozta bezártságból, de addig is, miért ne lehetne saját kerthelyiségünk, pontosan egy lépésre a nappalinktól? Egy csésze kávé vagy egy pohár ital elfogyasztása a hangulatosan berendezett balkonunkon, máris segít jobb színben látni a világot!

Összegyűjtöttük a legfrissebb ötleteket, szemezgess bátran!

Veteményes az erkélyen

Az elmúlt időszak egyik leghasznosabb hozadéka, hogy ráébredhettünk, mennyit számít, ha van otthon minden alapanyag, ami egy jó kis vacsorához szükséges. A balkonkertészkedés már tavaly is népszerű volt és idén sincs ez másként. Ha most nekiállsz, néhány hét múlva, akár a saját terményeidből állíthatod össze a salátádat. Nem kell hozzá más, csak egy szélesebb balkonláda vagy nagyobb méretű kaspók, jó minőségű föld és persze a palánták.

Veteményes az erkélyen Forrás: Shutterstock

Városi dzsungel

Pakolj ki minden növényt, ami csak megtetszik és engedd őket szabadon növekedni. Azért ne feledkezz meg a választott növények fény és vízigényéről! Hiába képzelsz el egy borostyánnal befuttatott erkélyfalat, ha egész nap odatűz a nap, az árnyékosabb, nedvesebb helyeket kedvelő növény, nem fogja magát jól érezni.

Költöztesd ki a nappalit

Kemény, kerti székek helyett, választhatsz inkább egy kényelmes fotelt, vagy ha van elég hely, akár kanapét is. Ha ezek a bútorok speciális, kültéri párnával készülnek, nem árt nekik a párás levegő, de még egy futó zápor sem. A kuckós hangulat eléréséhez, teríts le egy 100% újrahasznosított műanyag palackból készült, strapabíró kültéri szőnyeget és kész is vagy.

A víz az úr

2021-ben újra divatba jönnek a csobogók, kerti tavak, minden, ami a víz frissítő élményét adja. Ha nem akarsz vagy az erkélyed mérete miatt nincs lehetőséged mini-tavacskával bíbelődni, megteszi egy szépen ívelt madáritató is. A „vizes" hangulatot, kékes árnyalatú kiegészítőkkel, textíliákkal is az erkélyedre csempészheted. Természetes formák, anyagok előnyben!

Ha nem akarsz vagy az erkélyed mérete miatt nincs lehetőséged mini-tavacskával bíbelődni, megteszi egy szépen ívelt madáritató is Forrás: Shutterstock

Green balance

Ez a trend a szabadban eltöltött idő jótékony energiáit hirdeti. A feltöltődést, kikapcsolódást helyezi előtérbe, a kerti munka háttérbe szorul. Meghatározó elemei a visszafogott színű és formájú, egyszerűen gondozható növények és kiegészítők. Ha tökéletes „green balance" élményre vágysz, mindenképp szerezz be egy nyugágyat vagy függőfotelt, és ha lehet, védd magad a külvilág ingereitől bármilyen árnyékolóval, esetleg válaszfallal.

Vidéki sanzon

Íves kerti bútor, régi, rozsdás öntözőkanna, rózsaszín muskátli. Ez az alaprecept, amit kedvedre feldobhatsz virágos párnákkal, egyéb neked tetsző kiegészítőkkel. Választhatsz divatos, mintás padlóburkolatot is, csak meg ne gondold magad jövőre.

Modern bohém

A lakberendezésben is népszerű trend, a külső tereket is meghódította. Fókuszban a kiegészítők! Fa vagy rattan bútorok mellé tökéletesen passzolnak a színes, mintás, szőttesek, rongyszőnyegek, fali makramék. Túlozd csak el! A hippi-stílusba belefér a gyöngyfüggöny, a pompon dísz, a faragott tál és persze a rengeteg zöld növény.

Legyen vidám bohém stílusú erkélyed Forrás: Wallmart/Drew Barrymore Flower Home, Shutterstock

Színek és geometrikus minták

Ha idén csak színekkel szeretnéd megújítani a balkonod, válaszd a tiszta fehéret, a napfényes sárgát vagy az elegáns szürkét. Ha valami extrára vágysz, bátran játszadozz geometrikus mintákkal! A csíkok, rombuszok vagy a népszerű chevron a legunalmasabb erkélyeket is feldobják. Jól mutatnak párnákon, takarókon, szőnyegeken, felbukkanhatnak virágtartók, mécsesek formájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.