Megható: a 14 éves Vilmos herceg ezt az ígéretet tette édesanyjának, Diana hercegnőnek

Forrás: AFP/Johnny Eggitt -
ígéret királyi család Vilmos herceg Diana hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vilmos herceg megfogadta, hogy gondoskodik édesanyjáról, Diana hercegnőről, miután 1996-ban, egy évvel a halála előtt, sírva találta őt a fürdőszobában Károly hercegtől való válása után.

Tízéves korában a ma 38 éves cambridge-i herceg megfogadta, hogy amint király lesz, visszaadja édesanyjának a királyi címét, melyet Károly herceggel való válása után elveszített. Az ifjú herceg az ajtó előtt vigasztalta a fürdőszobában zokogó édesanyját, miközben papírzsebkendőket dugdosott be az ajtó alatt - írja a DailyStar.

- mondta az ifjú Vilmos.

Vilmos herceg 1985-ben édesanyjával, Diana hercegnével Forrás: Getty Images/1985 Georges DeKeerle/Georges De Keerle

Diana 1996-ban bekövetkezett válása az év, ha nem az évtized legnagyobb sztorijának számított. A mindkét oldalról történő megcsalások, botrányos interjúk után a válás elkerülhetetlen volt. Maga Erzsébet királynő is felszólította külön Diana-t és Károly herceget, hogy váljanak el minél előbb.

Károly herceg maradt walesi herceg, eközben Diana hercegnőt megfosztották a címétől. A királyi szakértő szerint a királynő szerette volna, ha Diana megtarthatja a címét, de Károly hajthatatlan volt. A királyi cím elvesztése elválasztotta Dianát a család többi tagjától, beleértve saját gyermekeit is. Végül egy évre rá, hogy Vilmos ígéretet tett neki a fürdőszoba előtt, Diana életét vesztette egy autóbalesetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.