Nehéz feladat előtt állnak a Nemzet Színészei Törőcsik Mari halála után - ezt kell tenniük

Forrás:nemzetiszinhaz.hu
Forrás:nemzetiszinhaz.hu -
választás tagok Törőcsik Mari Nemzet Színésze
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Törőcsik Mari halála után új tagot kell választaniuk a Nemzet Színészeinek, ami nem lesz egy egyszerű feladat a számukra.

Nemsokára kiderül, hogy ki az a színművész, aki tizenkettedikként foglalhat helyet a szakma kiválóságai, Almási Éva, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Csomós Mari, Haumann Péter, Jordán Tamás, Király Levente, Máté Erzsi, Molnár Piroska, Szacsvay László és Tordy Géza között.

A 12-tagú testület képviselőiben különböző nevek merültek fel az elmúlt napokban, egy dologban azonban biztosak: senki nem léphet Törőcsik Mari helyébe.

A lehetséges jelöltek között szerepel Bánsági Ildikó, Kútvölgyi Erzsébet, Básti Juli, Udvaros Dorottya és Pogány Judit neve.

Jordán Tamás szerint nagyon nehéz lesz döntést hozniuk Forrás: Wikipedia/Stekovics Gáspár

"Még nem vettem részt ilyen szavazáson, számomra ez lesz az első alkalom. Foglalkozom a témával, május 11-én jövünk össze, és akkor hozzuk meg a döntést. Mindig szomorú, hogy el kell búcsúzni valakitől, elveszíteni egy értékes embert, hogy egy új tagot fogadhassunk be. Törőcsik Mari... vele egy különösen értékeset veszítettünk." - mondta Jordán Tamás a Borsnak.

Bodrogi Gyula szerint sincsenek könnyű helyzetben.

"Embert próbáló feladatot kaptunk. Amellett, hogy választunk valakit, akivel jót teszünk, valakinek közben meg kell hallnia. Azért sem könnyű, mert az én fejemben például 3-4 olyan név van, akik mind megérdemelnék a címet. A legjobb és legrosszabb döntést fogjuk hozni, jót mondunk és tévedünk egyszerre. Egy biztos: Mari helyébe senki sem léphet. Új tagot választunk, de nem Törőcsik helyére, hanem magunk közé" - mondta a lapnak a színművész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.