Ezért fontos, hogy a megfelelő önbarnító krémet válasszuk

Forrás: Shutterstock -
blogbejegyzés szolárium krém bőrszín fényvédő önbarnító Nyár magazin egészség test arc gél kozmetikum barnulás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra elérkezett az évbnek az az időszaka, amikor nem csak a bikini bodyra hanem arra is egyre jobban vágyunk, hogy gyönyörű napbarnított bőrrel bújjunk bele a kedvenc fürdőruhánkba.

Sokunkat csábít a bronzosan ragyogó bőr, ám ha kifekszünk napozni sajnos számolnunk, kell azzal is, hogy nem csak a vágyott csoki barna bőrszínt kapjuk meg a Nap sugaraitól, hanem olyan kéretlen pigment foltokat is, amik talán soha nem múlnak el az arcunkról. Valamint

fontos tisztázni azt is, hogy az anti-ageing azaz az öregedés megakadályozása vagy késleltetése csak a megfelelő fényvédő krémekkel lehet kellően hatékony.

A szoláriummal szintén hasonló a helyzet, amellett, hogy már néhány alkalom után egyenletes kellemes barna színű bőrt biztosít, sajnos olyan káros anyagokat is a bőrbe juttat, amik hosszú távon a bőrünk kiszáradáshoz, és öregedéshez is vezethetnek.

A szolárium olyan káros anyagokat is a bőrbe juttat, amik hosszú távon a bőrünk kiszáradáshoz, és öregedéshez is vezethetnek Forrás: Shutterstock

Mindezekkel együtt mégis nagyon sokan imádják, ha a hidegebb évszakban is kreol bőrrel büszkélkedhetnek. Van egy megoldás, ami nem csak a téli de a nyári barnaságot is maximálisan garantálja anélkül is, hogy a napozással kitennénk a bőrünket a káros sugaraknak, vagy szolárium okozta dehidratációnak.

Ez pedig nem más, mint az önbarnító krém.

Az önbarnító termékek rendszeres használata a legegyszerűbb és legbiztonságosabb alternatívája a garantált barnulásnak. Arról nem is beszélve, hogy a leégésre hajlamos emberek ettől jobb megoldást el sem képzelhetnének.

Ezeknek a termékeknek már számtalan típusa létezik a piacon, éppen ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő minőségűt válasszuk. Ellenkező esetben sajnos csúnya, sárgásbarna foltos bőr lesz az eredmény, amivel éppen az ellenkező hatást fogjuk elérni.

Ahhoz, hogy megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbbet, érdemes minél többet kipróbálnunk, hiszen csak így deríthetjük ki, hogy a mi bőrtípusunknak melyik felel meg leginkább. Ám a próbálgatással is óvatosnak kell bánnunk, hiszen, ahogy azt már említettük egy számunkra nem megfelelő termékkel sajnos nagyon csúnyán meg lehet járni. A krém minősége mellett az is nagyon fontos, hogy az utasításoknak megfelelően vigyük fel a testünkre.

Az önbarnító termékek rendszeres használata a legegyszerűbb és legbiztonságosabb alternatívája a garantált barnulásnak Forrás: Shutterstock

A legjobb minőségű önbarnító termékek, legyen szó krémről, gélről vagy spray formájú önbarnítóról, ugyanazzal az aktív összetevővel készülnek, amely a felkenés után intenzíven serkenti a bőrben lévő pigmentet. Így nem egy mesterséges barna színt kenünk magunkra, csupán csak fokozzuk a saját bőrtípusunk pigmentáltságát. Ezek a termékek azért is nagyon hasznosak, mert az alapvetően hófehérek és a kreol bőrűek is magabiztosan használhatják. A hatás mindkettejük esetében a saját bőrszínekhez fog igazodni.

Ezek azok a termékek, amik minden esetben természetes barnaságot adnak. Használatuk során biztos, hogy elkerülhetjük azt, hogy a testünk narancssárga színben tündököljön. Ezért ha önbarnító krémet vásárolunk érdemes a minőségi termékeket keresni még akkor is, ha jobban bele kell nyúlnunk a pénztárcánkba. Ha tehetjük, mindenképpen keressünk a hipoallergén terméket, mely egyben hidratáló, sőt magas faktorszámú fényvédőt is tartalmaz. Így biztosak lehetünk benne, hogy néhány nap barnaság után nem kell a bőrgyógyászatra rohannunk.

A minőségi, vitaminokkal dúsított, hipoallergén és vegán összetevőjű önbarnítóktól azoknak sem kell tartaniuk, akiknek szuperérzékeny és nagyon fehér bőrük van. Hiszen egy megfelelő összetételű krém biztos, hogy nem fogja blokkolni a pórusokat és irritálni az érzékeny bőrünket.


Nagyon fontos, hogy önbarnítás előtt mindenképpen menjünk egy gyantáztatni, vagy legalább otthon egy borotvával távolítsuk el a végtagjainkról még az apróbb szőrszálakat is. Ezt követően pedig, természetesen akkor, amikor már kevésbé irritált a bőrünk alaposan radírozzuk át, főleg a térd, a boka, a könyök és a sarok területeit.

Ha önbarnító krémet vásárolunk érdemes a minőségi termékeket keresni Forrás: Shutterstock

Mielőtt felvinnénk a krémet a testünk legyen mindig teljesen száraz, hiszen a vizes bőrön nem tud kellőképpen beszívódni a hatóanyag, és a várt hatás helyett, csak egy ragacsos csomós állagot érünk el. Amikor azt tapasztaljuk, hogy teljesen megszáradt az önbarnítónk, fontos hogy kenjük át a bőrünket egy mélyhidratáló krémmel.

A barnítást soha ne sima kézzel végezzük, hiszen még a legjobb barnítók is annyira megfoghatják a tenyerünket, hogy napokig sem tudjuk majd lemosni magunkról. Ezért érdemes gumikesztyűben dolgozni, de mostanra vannak olyan prémium minőségű termékek, amikhez már speciális kesztyűt is kapunk ajándékba.

A helyes barnítási sorrendtől sem érdemes eltérni. Mindig a bokától haladjunk felfelé. Az arc barnításáról sem szabad megfeledkezni.

Szerencsére ma már a legtöbb termékcsalád olyan univerzális krémeket dob piacra, amiket az arcunkon is alkalmazhatunk. Sőt egyes kozmetikai cégek már külön az arcunkra is készítenek önbarnító krémeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.