Hogyan osztozik a válás után Bill Gates és felesége a hatalmas vagyonon?

válás vagyon házassági szerződés Bill Gates
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ egyik leggazdagabb üzletembere a napokban bejelentette, hogy elválik feleségétől. Bill Gates és neje nem kötött házassági szerződést, így adott a kérdés, hogyan osztoznak az elképesztően nagy vagyonon.

A Microsoft társalapítója sokak nagy meglepetésére Twitteren bejelentette, hogy feleségével, Melindával 27 év után elválnak. Úgy tudni, a nő nyújtotta be a válókeresetet a házasság helyrehozhatatlan megromlásával indokolva.

A hír hallatán bizonyára mindenkiben felmerül a kérdés, hogyan osztozik majd a hatalmas, mintegy 130 milliárd dolláros vagyonon a világ negyedik leggazdagabb embere és neje, amikor házassági szerződést nem kötöttek.

Bill Gates és felesége nem írtak házassági szerződést. Forrás: MTI/EPA/Julien De Rosa

Lesz min osztozkodniuk, ugyanis több városban vannak luxusingatlanjaik, Bill Gates mintegy 98 ezer hektárnyi föld tulajdonosa, és értékes Porsche gyűjteménye is van. A házaspár hobbija volt a különleges, rendkívül értékes műkincsek gyűjtése, mint például Leonardo da Vinci, Andrew Wyeth vagy Winslow Homer művei. Ezenkívül magánrepülőgépek, jachtok vannak a tulajdonukban, az 50 milliárdot érő alapítványukról nem is beszélve – írta a cnbc.com.

Vajon sikerül megegyezniük a rendkívüli vagyon elosztásában vagy hatalmas harc veszi kezdetét kettőjük között?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.