Megszólalt a kislány, akinek rosszul lett az anyukája – Így tudta felhívni a mentőket

Forrás: Shutterstock -
mentő segélyhívás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ötéves kislány hívta a mentőket, mert az anyukája rosszul lett. Eleonóra most elárulta, honnan tudta, mi a teendő ilyenkor.

Egyik pillanatról a másikra lett rosszul a háromgyerekes édesanya. Amikor elaltatta a kisfiát, és kiment a konyhába, hirtelen leverte a víz, csengett a füle, majd elsötétült minden. Amikor felébredt, a kislánya telefonon beszélt valakivel.

Ahogy a Life.hu is megírta, az ötéves Eleonóra magától hívta a mentőket, és már úton is volt a segítség mire az anyukája magához tért a bátor kislánynak hála.
A gyereket a szülei megtanították arra, mi a teendő vészhelyzet esetén, és úgy tűnik, remekül tudta alkalmazni a tanultakat a kislány.

"Megnyomtam az egy-egy-kettőt, aztán megnyomtam a zöldet és úgy beszéltem. Anya lefeküdt a földön, és ott elaludt. Becsukta a szemét, aztán... Azért hívtam, mert kellett, mert anya ezt tanította" – mesélte Eleonóra az egyik kereskedelmi csatorna műsorában.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Kiderült, az asszonynak nagyon magas volt a vérnyomása és a pulzusa is.
Az anya korábban a 112-nél dolgozott segélyhívó operátorként, ezért különösen fontosnak tartotta, hogy megtanítsa a gyerekeknek, hogyan hívjanak segítséget. Ám nem gondolta volna, hogy egyszer majd szükség is lesz rá. Sírva hallgatta végig a hangfelvételt, amit elküldtek neki később.

"Nagyon ügyes volt, mert elmondta az utcát, a házszámot is, hogy hova kell jönni. Nagyon büszke vagyok rá" – mesélte az asszony.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.