73 évesen ikreket szült, férje halála után egyedül maradt a gyerekekkel az idős nő

Forrás: Thinkstock -
édesanya ikrek gyász idős nő lombikbébi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A "világ legidősebb édesanyja", Yerramatti Mangayamma 73 évesen adott életét ikreinek. Rá 12 hónapra elhunyt a férje, így egyedülálló édesanya lett, most pedig attól retteg, hogy már neki sincs sok ideje hátra. 

2019-ben robbant a hír, hogy egy 73 éves indiai nő egy ikerpárt hozott világra. Yerramatti Mangayamma nem sokáig élvezhette a gondtalan anyaságot, 84 éves férje elhunyt szívrohamban, hátrahagyva feleségét a két 12 hónapos kislánnyal. A most 75 éves édesanyát nagyon megviselte férje halála, de annak örül, hogy halála előtt legalább része lehetett az apaságban - írja a Mirror.

Házasságuk első éveiben a pár mindent megpróbált, hogy Yerramatti teherbe essen, de hiába konzultáltak rengeteg szakértővel és próbálkoztak alternatív módszerekkel, nem használt semmi. A próbálkozásuk akkor ért véget, amikor 40 éves korában beköszöntött a menopauza Yerramatti életébe.

- mesélte az idős asszony, akik sokan "gyermektelen asszonynak" csúfoltak a háta mögött.

ikerpár illusztráció Forrás: Thinkstock

A remény azonban soha nem hagyta el. 2018 nyarán, amikor 72 éves volt, hallott először arról, hogy a faluban egy harmincas nő lombikbébi programmal hozta világra kisbabáját. Férjével elhatározták, hogy megpróbálják és mivel az orvosi vizsgálat eredményei is biztatóak voltak, így az összes félretett pénzüket beáldozva belevágtak. Mivel a nő már nem termelt petesejteket, donort használtak, ezt termékenyítették meg férje hímivarsejtjével, majd beültették a Yerramatti méhébe. 2019 januárjában kapták az elképesztő hírt: a beültetés sikeres volt, a nő ikreket várt, akik végül egészségen világra is jöttek.

Az idős asszony boldogsága azonban némileg szertefoszlott, amikor 12 hónappal később elveszítette szeretett férjét. Yerramatti arra is szeretne felkészülni, mi lesz, ha már ő sem él sokáig, kinevezett egy családtagot, aki átveszi a lányok gondozását, amikor eljön az ideje. Szeretete gyermekei iránt töretlen, ők segítik át most ezen a nehéz időszakon.

A képeket az idős édesanyáról és gyermekeiről itt tudja megnézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.