Ennyit ér Bill és Melinda Gates 24 fürdőszobás háza, melyen osztozkodniuk kell

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Scott Olson -
válás ingatlan Bill Gates
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bombaként robbant a hír, miszerint Bill Gates és felesége 27 évnyi házasság után elválnak, mivel úgy érezték, hogy nem tudnak tovább fejlődni házaspárként az életük jelenlegi szakaszában. 

Bill és Melinda Gatesnek 39 ezer milliárd forint értékű vagyont kell felosztania, valamint 66 ezer négyzetméteres házukat, melynek értékét 130 millió dollárra, azaz 38,5 milliárd forintra becsülik a szakértők. A hatalmas ingatlan a Washington lake partján fekszik Seattle államban: 24 fürdőszobája, 6 konyhája, saját moziterme, tranbulinszobája és egy 2500 négyzetméteres konditerme van. Az úszómedencében víz alatti zene szól, minden szoba saját érintőképernyős vezérlésű világítással, zenével és klímaberendezéssel rendelkezik. A birtokon átmegy egy folyó is, a tópartra pedig Hawaii tengerpartjáról hoztak homokot - írja a CNN.

Bill és Melinda Gates - az alapítványban még közösen dolgoznak, de elválnak útjaik Forrás: AFP/2015 Getty Images/Scott Olson

Bill Gates az ingatlan még azelőtt kezdte építeni, mielőtt feleségét megismerte volna, Melinda pedig nem volt különösebben oda érte.

- nyilatkozta Melinda Gates 2019-ben a Timesnak, így nem túl valószínű, hogy ragaszkodni fog az ingatlanhoz.

A házról a képeket itt tekintheti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.