Bombaként robbant a hír, miszerint Bill Gates és felesége 27 évnyi házasság után elválnak, mivel úgy érezték, hogy nem tudnak tovább fejlődni házaspárként az életük jelenlegi szakaszában. 

Bill és Melinda Gatesnek 39 ezer milliárd forint értékű vagyont kell felosztania, valamint 66 ezer négyzetméteres házukat, melynek értékét 130 millió dollárra, azaz 38,5 milliárd forintra becsülik a szakértők. A hatalmas ingatlan a Washington lake partján fekszik Seattle államban: 24 fürdőszobája, 6 konyhája, saját moziterme, tranbulinszobája és egy 2500 négyzetméteres konditerme van. Az úszómedencében víz alatti zene szól, minden szoba saját érintőképernyős vezérlésű világítással, zenével és klímaberendezéssel rendelkezik. A birtokon átmegy egy folyó is, a tópartra pedig Hawaii tengerpartjáról hoztak homokot - írja a CNN.

Bill és Melinda Gates - az alapítványban még közösen dolgoznak, de elválnak útjaikForrás: AFP/2015 Getty Images/Scott Olson

Bill Gates az ingatlan még azelőtt kezdte építeni, mielőtt feleségét megismerte volna, Melinda pedig nem volt különösebben oda érte. 

Nem lesz örökre miénk ez a ház. Valójában nagyon várom azt a napot, amikor Bill és én egy 1500 négyzetméteres házban élünk. Csak hogy tisztázzuk, a ház azelőtt épült, mielőtt én képbe kerültem volna"

- nyilatkozta Melinda Gates 2019-ben a Timesnak, így nem túl valószínű, hogy ragaszkodni fog az ingatlanhoz.

A házról a képeket itt tekintheti meg.