Müller Péter: "A heves birtoklási vágy mindenkit boldogtalanná tesz"

Forrás: Shutterstock -
Müller Péter magazin heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 92. rész.

Tudd, hogy abban a pillanatban, amikor kimondod: „Enyém vagy!" nem szeretsz, és nem vagy igazán szerelmes. Egy heves birtoklási vágy és önző szenvedély ural, mely válságból-válságba kerget, s mindenkit boldogtalanná tesz.

A heves birtoklási vágy mindenkit boldogtalanná tesz Forrás: Shutterstock

Mindenki önmaga. Senki szíve helyett nem verhetsz, nem élhetsz, senki helyett nem vehetsz levegőt, senki lelke nem lehet a tiéd, és a teste sem. Senkit nem tudsz „magadévá tenni", mert ezt csak egy nagyon lefokozott vágy-állapotban érzed így. Igazán szeretni csak szabad emberek tudják egymást. Ritkán éljük meg, mert mi nem vagyunk azok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.