Döbbenet, amit ennek a cetnek a gyomrában találtak

Forrás: Live Azores -
műanyag csőröscet környezetszennyezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy elpusztult csőröscetet találtak a francia partoknál a napokban. Ám ami igazán megdöbbentő, hogy az állat gyomrában 16 kiló műanyag volt.

Egy közel ötméteres Cuvier-féle csőröscet tetemét találták meg Franciaország délnyugati partvidékén. Miután megvizsgálták a nőstény emlőst, kiderült, hogy paraziták okozták a halálát. Viszont elképesztő, amit az emésztőrendszerében találtak: 16 kiló műanyagot, ami felgyorsította az állat elpusztulását. Ez ugyanis beborította a gyomor- és bélfalát, így a táplálékok nem tudtak kellően felszívódni.

A fotó illusztráció. Forrás: Live Azores

A csőröscetek a tenger mélyén keresik a táplálékot, ám ez a példány képtelen volt lemerülni, ezért azt nyelte le, amit a felszínen talált, így került a gyomrába a sok műanyag – írta a newsbeezer.com.

Szakértők szerint a tengeri emlősök esetében nem az okozza nagyobb bajt, hogy közvetlenül lenyelik a műanyagokat. Hanem az, hogy az általuk elfogyasztott kisebb halak fogyasztják el azokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.