Egy fiatal édesanyának 10 órán keresztül kellett ritka betegségben szenvedő újszülöttje haláltusáját néznie, miután a csöppség az abortusz ellenére élve jött világra -írja a Daily Mail cikke alapján a Bors.

A 27 éves édesanya és 35 éves párja tíz órán keresztül nézték gyermekük haldoklását egy sikertelen abortuszt követően. Loran Denison a terhessége 15. hetében szembesült a drámai hírrel, hogy születendő gyermeke Edward-kórban szenved. A ritka kromoszóma-rendellenességben szenvedő gyermekek nagy része még az anyaméhben életüket vesztik, de később is csekély a túlélési esélyük, 100 esetből mindössze 13 éri meg az egyéves kort.

Egy 18 hetes magzat ulrahang felvételeForrás: Shutterstock

Az édesanya ezért döntött úgy, hogy elveteti babáját, a 18. héten végrehajtott abortusz azonban sikertelen volt: a gyógyszer, amit Loran kapott nem végzett a magzattal.

Amikor mesterségesen megindították a szülést, az orvosok és a kis szülei is döbbenten tapasztalták, hogy a csöppségnek van szívhangja.

"Azt hittem, az volt a legnehezebb, hogy meghozzuk a döntést, de ez most sokkal nehezebb. Ezt most tízszer rosszabbnak érzem. A fiam olyan erős volt, hogy azon tűnődöm, vajon túlélte volna. A szívverése olyan erős volt, hogy érezni lehetett"

-mesélte az édesanya, akinek gyermeke tíz órán keresztül haldoklott.