Az ausztrál fiatal lány, Gie Mcyen nemrég egy mandulaműtéten esett át, azonban mikor felébredt, egy nem várt mellékhatással találta szembe magát: a műtétet követően ír akcentussal kezdett beszélni, annak ellenére, hogy sosem járt Írországban.

A fiatal lány kezelőorvosai idegen akcentus szindrómát állapítottak meg, ami egyes agysérüléseknél fordulhat elő, de alig 100 ilyen esetről tudnak beszámolni a szindróma 1907-es felismerése óta.

Gie eleinte bízott abban, hogy a kellemetlen mellékhatás elmúlik magától, hiszen a beavatkozás másnapján úgy tűnt, visszakapja eredeti, ausztrál akcentusát, de 5-10 perc után romlani kezdett a kiejtése és végül ismét ír tájszólással beszélt. Mindezt úgy, hogy soha életében nem járt Írországban.

@angie.mcyen

Day 2: I woke up with an Irish accent the day before and thought I was gonna wake up from this weird dream. But no, my Aussie accent’s gone

♬ original sound - angie.mcyen

A lány most egy neurológushoz készül, hogy kiderítse, hogyan lehet rajta segíteni. Nehéz helyzetben van, ugyanis kevés olyan szakember van, aki hajlandó vele foglalkozni. Azonban jó hír, hogy betegsége gyógyítható beszédterápiával.

@angie.mcyen

Reply to @owenb32 Day 13: Still woke up not sounding like my old self. Spreading awareness for ##foreignaccentsyndrome##foryou

♬ original sound - angie.mcyen

Sokan nem hisznek a lánynak és azt gondolják, hogy csak megjátssza magát. Gie egy videóban üzente a kételkedőknek, hogy bárcsak színlelné az egészet, mert akkor az azt jelentené, hogy orvosi számlák helyett költhetne akár vakációra is, hiszen véget érne számára ez a rémálom.

@angie.mcyen

Reply to @alienkayla59 Day 13: Why I decided to take my private life public on the 3rd day after I first woke up with a foreign accent #fyp

♬ original sound - angie.mcyen