Erzsébet királynő gyász Fülöp herceg elvonulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április elsején távozott az élők sorából Fülöp herceg, aki 74 évig volt hű és szeretett társa II. Erzsébet brit királynőnek. Az uralkodó úgy döntött, hogy itt az ideje annak, hogy kicsit egyedül elvonuljon és gyászolhasson. 

II. Erzsébet királynő még ebben a hónapban elutazik Skóciába, hogy egyedül, mindentől távol meggyászolhassa férjét, Fülöp herceget. A királynő általában a nyári szezont szokta a baltimori kastélyban tölteni, de most úgy döntött előbb utazik oda.

II. Erzsébet brit királynő elutazik Skóciába, hogy egyedül gyászolhasson Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool

A balmorali kastélyt még Erzsébet ükanyja, Viktória királynő és Albert herceg vásárolták, és mindmáig ez a brit királyi család kedvenc nyári rezidenciája. Itt vészelték át a Diana hercegné halála utáni első napokat is - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.