Ez a három ember állt a legközelebb II. Erzsébet királynőhöz: egyikük sem él már

Forrás: Photo12/Photo12/Ann Ronan Picture Library/Ann Ronan Picture Library -
Erzsébet királynő magány királyi család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet királynő nemrég vesztette el férfjét, Fülöp herceget 74 év házasság után. Az uralkodó most úgy döntött, egy időre elvonul, hogy egyedül, mindentől távol gyászolhasson.

Matthew Dennison, az egyik királyi életrajzíró azt állítja, hogy a királynő mindhárom közeli bizalmasa meghalt, így az uralkodó sosem volt ennyire magányos, mint napjainkban. Az író szerint a királynő édesanyjához, az anyakirálynőhöz, nővéréhez, néhai Margit hercegnőhöz és férjéhez, Fülöp herceghez állt a legközelebb, sokkal közelebb, mint bármely gyermekéhez vagy barátjához - írja a Daily Star.

A képen VI. György király, Erzsébet anyakirályné, II. Erzsébet királynő és Margit hercegnő látható Forrás: Photo12/Photo12/Ann Ronan Picture Library/Ann Ronan Picture Library

Az anyakirálynő 2002-ben hunyt el 101 éves korában, Margit hercegnő 71 éves korában hunyt el 2002-ben, míg Fülöp herceg alig hetekre volt 100. születésnapjától, amikor áprilisban meghalt.

- állítja az életrajzíró, aki szerint ugyanakkor II. Erzséber ereje és rugalmassága alkalmassá teszi őt erre a magányos szerepre is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.