Károly herceg már alig várja, hogy király legyen: ezt tervezi trónralépése után

Forrás: AFP/Jeremy Selwyn -
király Károly herceg terv királyi palota
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő kijelentést tett Károly herceg: azt szeretné, ha a Buckingham-palota, a Clarence-ház, a Windsor-kastély, a Sandringham és a Balmoral az átlagember számára is nyilvános helyekké válnának.

Károly hercegnek nagy tervei vannak arra az esetre, ha majd ő lesz a király. Azt szeretné, hogy az átlagembereknek is lehetősége legyen arra, hogy ellátogathassanak a királyi palotákba. A királyi rezidenciák egy része az év bizonyos szakaszaiban eddig is nyilvános volt, legalábbis a koronavírus-járvány kitörése előtt. A trónörökös most azt szeretné, hogy több királyi palotát is megnyissanak és ne csak az év bizonyos szakaszaiban - írja a Sky News.

A Buckingham palota kertjének egyik részlete Forrás: Julie Clarke/Pixabay

A Buckingham-palota és kertjei azon terek közé tartoznak, amelyek akár egész évben megnyílhatnak, amikor Károly herceg király lesz, beleértve azt is, amikor az uralkodó a palotában tartózkodik. Áprilisban már tettek egy próbát: a Royal Collection Trust árusított jegyeket a Buckingham-palota gyepén található piknikre, azonban akkora volt a kereslet, hogy ideiglenesen leállították a foglalási lehetőséget. A Buckingham Palota állami szobái általában minden nyáron megnyílnak és tematikus kiállítással várják az érdeklődőket.

Károly herceg, akiről fia, Harry nemrég azt állította, hogy apaként megbukott a szemében, lehet, hogy ezzel az akcióval akarja helyreállítani népszerűségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.