Kiderült, melyik alvási pozíció árt a legtöbbet

Fotó / Shutterstock -
aludni alvás alvási póz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A The Sleep Judge egy alvási kutatás során - melyben 1021 fő vett részt - az alvási pózokat vizsgálták. Azt keresték, hogy melyik nyújtja a legpihentetőbb alvást, és melyik okoz nyugtalan éjszakákat.

A kutatásban résztvevők többsége a magzatpózban való alvás mellett tette le a voksát. Amennyiben te is így szoktál aludni, akkor van egy rossz hírünk! Azt hihetnéd, hogy a nyugalmat és a biztonságot sugárzó pozíció a legmegfelelőbb a békés alvásra, pedig tévedsz.

Kiderült, melyik alvási póz árt a legtöbbet Fotó / Shutterstock

A tanulmány alapján kijelenthető, hogy azok az emberek, akik így szeretnek aludni, kevésbé érezték magukat kipihentnek azoknál, akik háton aludtak. A dolog hátterében vélhetően az állhat, hogy míg háton fekvés közben teljesen el tudunk ernyedni, addig a magzatpózban az izmaink - ha nem is nagyon, de - dolgoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.