Schobert Norbi fájdalmas vallomása: így haltak meg nagyszülei, akiket sosem ismerhetett meg

nácik Schobert Norbert koncentrációs tábor nagyszülők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Schobert Norbi egy fájdalmas családi történetről lebbentette le a fátylat: sose ismerhette meg apai nagyszüleit, akik szörnyű halált haltak.

Norbi szüleinek története amolyan Rómeó és Júlia történet: édesanyja révén mélyen hívő katolikus a családjuk, a fitneszguru édesapja viszont zsidó származású volt, így édesanyja nem is merte bemutatni a szigorú szülőknek, félt, hogy nem fogadják majd el. Norbi sokáig a vér szerinti édesapját sem ismerte, sőt, azt hitte, nem is él a férfi, aki elhagyta családját. Harmincöt éves volt, amikor először találkozott Bauer Sándor fotográfussal, akivel végül a haláláig közeli kapcsolatban maradt. Ő mesélte el a nagyszülők történetét, mely mélyen megérintette Norbit.

- mesélte Norbi a Blikknek a megrázó történetet.

Schobert Norbi Norbert Forrás: TV2

Édesapja soha többé nem mehetett vissza egykori lakásukba, így semmi emléke nem maradt szülei után. A család régi barátjához menekült, egykori dadusa nevelte fel. A szülei halála után az húzta ki a bajból, hogy az utcán talált egy fényképezőgépet, ezután kezdett fotósként dolgozni.

Norbi gondol néha arra, hogy ellátogat egy koncentrációs táborba, de egyelőre nem érzi magában az erőt. Édesapja révén van egy féltestvére, ő már járt Bergen-Belsenben és nagyon megviselte az, amit ott látott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.