Valaha az ország leggazdagabb embere volt, mégis elszegényedve halt meg az ismert magyar borász

halál elszegényedés Szeremley Huba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sikerült tisztára mosnia halála előtt a nevét Szeremley Hubának, aki május 15-én, 81 éves korában távozott élők sorából. Az egykori sztárborász elszegényedve halt meg szigligeti otthonában.

Korábban helikopterei, hajói, kamionjai voltak, a halála előtti időszakban azonban remeteként élt Szeremley Huba. Négy agyvérzése miatt már beszélni is alig tudott, kinyúlt, lukas ruhákbat viselt és egy öreg Suzikival járt. Az egykori sztárborászt bűnszövetségben, különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás miatt került a vádlottak padjára. Szeremley mindent elvesztett, de végig harcolt az igazáért, hogy tisztára moshassa a nevét. A barátai elfordultak tőle, magára maradt, már csak enni kelt fel az ágyból.

Szeremley Huba borász 2009-ben Forrás: MTI/Nagy Lajos

"Amikor nem tudta fizetni a hiteleit, elvesztette a balatoni házát, a birtokait. Visszaéltek a nevével, büszke ember volt, persze, hogy belebetegedett, ez vitte őt végül a sírba" - mondta a Blikknek Szeremley egyik ismerőse.

"Előző nap papot hívtunk édesapámhoz, mert lehetett sejteni, hogy ez bekövetkezik. A felesége elmondása szerint megtalálta a lelki békéjét. Szerencsére nem kórházban feküdt, hanem otthon, így a szűk család el tudott búcsúzni tőle. Nagyon megható volt, hogy édesapám halála után több száz szívszorító üzenetet kaptam, melyekből kiderült, hogy milyen sokan szerették őt. Bár évek óta nem vett részt a borászat munkájában, megőrzünk néhányat abból, amit még ő palackozott" - nyilatkozott a lapnak Szeremley László, az elhunyt borász fia.

Szeremley Hubát a hamvasztása után katolikus szertartás szerint Ábrahámhegyen temetik el, a szülei mellett nyugodhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.