Hátborzongató eltűnések - A mai napig nincs magyarázat a történtekre - 2. rész

Strehó Gergő rejtély eltűnt magazin ackermann dávid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendőrségen is alaposan kifogtak ezek az ügyek, ugyanis több év vagy akár évtizedek alatt sem sikerült kideríteni, mi történhetett az eltűnt személyekkel. Rejtélyes körülmények között egyszerűen köddé váltak, és hiába a nyomozók és a család kitartó kutatása, a mai napig nem bukkantak a nyomukra.

Joan Risch, aki úgy tűnt el, mint a könyve hősnője
A 31 éves nőnek még 1961-ben veszett nyoma, azóta sem tudni, mi történhetett vele. Joan Risch bostoni otthonából tűnt el, ami utána maradt az egy hatalmas vértócsa a konyhájuk padlóján. Kislánya futott át a szomszédba riadtan és azt mondta: „Anya nincs otthon, és valaki pirosra festette a padlót". A történet érdekessége, hogy a Rich házaspár nem sokkal az eset előtt egy olyan könyvet vett ki a könyvtárból, amely arról szól, hogy egy nő köddé válik, és csak rengeteg vért és egy törölközőt hagy maga után.

Joan Risch Forrás: Wikipedia

Tara Calico, akiről egy rémisztő fotó került elő később
A 19 éves Tara Calico 1988 őszén elindult biciklizni, ahogy szokott a New Mexico állambeli Belen városában. Ám sosem tért haza. A rendőrök megtalálták az út szélén a lány walkmanjét és fülhallgatóját, ám a biciklije nem került elő. Több szemtanú azt állította, láttak egy világos színű pick-upot, amely követte Tarát. Ám egy évig semmire sem jutottak a nyomozók. Ekkor egy nő jelentkezett, aki floridai Port St. Joe nevű városban egy bevásárlóközpont parkolójában egy polaroid fotóra bukkant, amin egy megkötözött kisfiú és egy fiatal nő volt látható, aki kísértetiesen hasonlított Tarára. Édesanyja, állította, ez a lánya, hiszen felismerte a lábán lévő sérüléseket, ráadásul a fotón látható V.C. Andrews Édes Audrinám című könyve, ami a lány kedvence volt. A rendőrség is úgy vélte, az eltűnt lány szerepel a képen, és elindultak ezen a nyomon, de így sem jártak sikerrel. 2008-ban Valnecia megye seriffje egy új teóriával állt elő: úgy véli, Tarát elütötték biciklizés közben, a holttestét pedig elrejtették. Csakhogy ezt nem tudta bizonyítani soha.

Tara Calico Forrás: Kym Pasqualini

Ackermann Dávid, akinek a Margitszigeten veszett nyoma
Az akkor 18 éves fiúnak 2009-ben veszett nyoma a Margitszigeten. Dávid egy hatfős társasággal, barátnője, Ági barátaival indult a szigetre. Ez lett volna a búcsúestjük, mert a lány Új-Zélandon tervezett továbbtanulni. A csapat a Margit-híd felé sétált, Dávid pedig lemaradt tőlük. Amikor a hídnál hátranéztek, már sehol sem látták. Próbálták telefonon felhívni, de nem volt elérhető, a fiú azóta nem került elő. Másnap egy rendőr megtalálta az iratait egy padon a Margitszigeti Körzeti Megbízotti Iroda előtt. A pénztárcájához nem nyúltak. A mobilját szétesve pedig egy hajléktalan találta meg a mólóhoz közel, aki odaadta egy társának, vele beszélt Dávid családja, de semmit sem tudtak meg. A társaság fele azt mondja láttak Dávidnál egy flakont, amelyben trombitavirág- tea volt, ami kábítószerként hat. De ezzel a szemben a többiek erről nem tudtak. A szülők azóta több hívást is kaptak, hogy látták, Dávidot, de sajnos mindegyik nyom távútra vezetett. Ők viszont azóta sem adták fel a reményt, hogy a fiúk egyszer hazatér.

Ackermann Dávid Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Strehó Gergő, aki egy pillanat alatt tűnt el
A 17 éves focistát a Hajógyári-szigeten látták utoljára 2006-ban. Gergő egy barátjával indult bulizni egy ottani szórakozóhelyre, csakhogy ott zártkörű rendezvény volt, így várniuk kellett. Gergő fél 10 körül még beszélt a szüleivel telefonon. Majd megunta a várakozást, és úgy döntött hazamegy. Barátja eleinte próbálta marasztalni, majd mégis vele tartott. Úgy tudni, az Árpád híd budai hídfőjénél lévő szigetbejárón mentek ki, és a Duna mellett sétáltak. Útközben a focista barátja megállt, hogy könnyítsen magán, ám mikor végzett, már nem látta sehol Gergőt. Próbálta hívni, de nem vette fel, később már nem csöngött ki a telefonja. A rendőrség néhány éve újra kezdett nyomozni az ügyben, emberölés miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.