Karikó Katalin elmagyarázta Orbán Viktor titokzatos utalását

Forrás: AFP/Handout -
Karikó Katalin titok Orbán Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karikó Katalin reagált arra, hogy Orbán Viktor „kisújszállási asszonyságnak" nevezte, és végre arra is fényderült, miért utalt a miniszterelnök egyik interjújában a disznósajtra.

Furcsa kijelentést tett Orbán Viktor, miszerint Karikó Katalinnal a disznósajt témáját is meg tudták vitatni. Most a biokémikus a Szegedi Televízióban tisztázta miről is van szó.

„A disznósajt az igenis szakmai munka volt. Nem azért, mert az apukám hentes, hanem én említettem a disznósajtot. Ugyanis arról volt szó, hogy a BioNTechnél állati vakcinák kifejlesztésén is dolgozunk, és a kollégák azt hitték, a combba is be lehet nyomni a vakcinát. És én mondtam, hogy nem, hanem az állat fültövébe adják be, és én ezt nagyon jól tudtam, mert az apukám hentes volt, és amikor disznósajtot csináltunk, ő mindig azt a részt kivágta, ugyanis abban a toxinok felhalmozódhatnak a vakcinából. Ezért van az, hogy az emberek meg is haltak disznósajttól. (...) Tehát nem arról volt szó, hogy mennyi paprikát lehet beletenni" – mesélte Karikó Katalin.

Karikó Katalin elárulta, miről beszélgettek Orbán Viktorral. Forrás: AFP/Handout

Sokaknak az is megütötte a fülét, hogy Orbán Viktor „kisújszállási asszonyságnak" hívta az mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját. Ám elárulta, ez őt cseppet sem zavarta.
Kiderült az is, mit szólna, ha eddig munkájáért Nobel-díjat kapna, amire jó esély van.

„Soha nem hátrafelé nézek, hanem előre, hogy mit lehet tenni. (...) Tudom azt, hogy honnan jöttem, csak nem arra koncentrálok, hanem, hogy mi a következő feladat" - válaszolta szerényen Karikó Katalin.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.