Látogass el Magyarország egyik legszebb arborétumába

Forrás: Shutterstock -
Deseda-tó arborétum kirándulás Kaposvár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Desedai arborétum Kaposvár mellett a Deseda-tó félszigetén található és megközelíteni egy hosszú fahídon lehet. A legszebb színei ősszel vannak, de minden évszakban tud újat és szépet mutatni az odalátogatóknak. 

A Desedai arborétum Magyarországon, Somogy megyében, Kaposvár mellett, a régi 67-es út mellett Kaposfüred és Somogyaszaló között, a Deseda-tó északi részén található.

Megközelíteni gyalog több irányból is lehet, autóval csak a régi 67-es útról bekanyarodva, Kaposfüred felől érkezve a tó előtt balra, Somogyaszaló felől érkezve a tó után jobbra. De érkezhetünk busszal is, pont a bekötő út mellett, illetve vele szemben van a buszmegálló.

Mivel az arborétum egy félszigeten van, hosszú híd vezet be hozzá, amin az áthaladás már magában egy szuper élmény.

Deseda-tó Forrás: Shutterstock

A hídon keresztül vezet a piros jelzés is, a Dél-Dunántúli Piros túra jelzése.

A piros útvonal három megye, Tolna, Baranya és Somogy dimbes-dombos tájain, többnyire erdei utakon vezeti a kirándulni, túrázni vágyókat. A piros jelzésen túrázva a Sárköz pereméről, Szekszárdról indulva a Szekszárdi dombságon keresztül a Mecsek 5-600 méteres csúcsaihoz érkezünk és Pécs mellett haladunk el. Innen a Zselicen át, a betyárok nyomait követve jutunk el Kaposvárra, ahonnan Külső-Somogyon keresztül vezet az utunk Siófokra.

A kijelölt piros út hossza összesen 320 km. Az út során a túrázók a Dél-Dunántúl kevésbé ismert részeivel, természeti és kulturális értékeivel találkozhatnak - írja a reblog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.