Ezt tennék Törőcsik Mari otthonával: nem tudni, mit szólnak hozzá az örökösök

Forrás: MTI/Zih Zsolt -
Velem Törőcsik Mari emlékház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nemzet színésze, Törőcsik Mari áprilisban hunyt el, de Velem szeretne méltón emlékezni a művésznőre. Épp ezért emlékházat szeretnének kialakíani egykori otthonában, ám az anyagiak közbeszólhatnak.

A Törőcsik Mari emlékház kialakításához a velemi önkormányzatnak előbb meg kell vennie a színművésznő egykori otthonát, a ház piaci értéke azonban 40-50 millió forint, ami túl drága a városnak.

Bár még fél évet várni kell a hagyatéki eljárásra, és egyelőre nem tudni azt sem, mi áll Törőcsik Mari végrendeletében, Velem szeretné, ha az ott lévő ingatlanában emlékházhat tudnának kialakítani.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

"Mondogatta, hogy örülne, ha a szülőföldjén, Pélyen kialakítanának egy emlékházat, de mi úgy véljük, itt, Velemben is méltó helye lenne egy ilyen intézménynek. Törőcsik Mari megérdemli, hogy még sokáig emlékezzenek rá, ezért a házával szemben egy szobrot is el szeretnénk helyezni, amely padon ülve ábrázolná. A háza megvásárlásához egyelőre nincs meg az erőforrásunk, de bízunk benne, hogy könnyen találunk támogatókat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.