Néhány napra jött haza P. Ferencné Marika Németországból, hogy láthassa az unokáit, de kis híjján belehalt a látogatásba. 

Marika férje, akit a legtöbben jómódú vállakozóként ismernek Piliscsabán közös otthonukban támadt rá feleségére. Miközben Marika vacsorázott, férje hátulról le akarta bénítani egy áram alá helyezett, házi készítésű, disznóöléshez használatos sokkolóval.

A sokkot kapott asszony kimenekült az utcára, elbújt egy bokor mögé és onnan figyelte késsel közeledő férjét. A feleségnek valahogy sikerült visszamennie a házba, közben magához vette a terasz asztalán lévő kést és a sokkolót és az ágytakaró alá rejtette ezeket.

A telefonja után kutatott, amikor a férje ismét megjelent mögötte, egy másik késsel a kezében újból rátámadt. Marika összeszedte minden bátorságát és sikeresen kivette a férje kezéből a kést, a szemetesbe dobta, és kimenekült a házból. Először az orvosi ügyeletre rohant, onnan pedig a rendőrségre.

Disznósokkolóval és késsel akart végezni a feleségével egy férfi Piliscsabán (A kép illusztráció)Forrás: Shutterstock

 

Remegett félelmében, mikor a rendőröknek elmesélte a brutális támadást.

"Jó tíz éve lakunk P.-ék mellett, de még egyszer se fordult elő, hogy ne tajtrészegen találkozzunk Ferivel az utcán. Elszámolási vitába is keveredtünk egyszer vele, mert ittasan belement a ház előtt álló furgonunkba. Akkor is csak az asszony folyamatos nógatására sikerült rendezni tartozását" - mesélte a Borsnak a házaspár egyik szomszédja. 

P. Ferenc előállításakor tagadta a bűncselekményt, panasszal élt a gyanúsítás ellen, viszont vallomást tett. Azt mondta: filmszakadás közeli élményben volt része, az utolsó képe egy pálinka a kezében, a következő pedig a bilincs a kezén - írja a police.hu. 

A nyomozók a helyszínen több levelet is találtak a gyanúsított kézírásával, amelyekben az asszony megöléséről volt szó. Többször küldött neki fotót – öngyilkossági gondolatait jelzendő – a garázsban felkötött hurkokról. A terve a gyanú szerint az lehetett, hogy megöli a nőt, majd saját magát is. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének gyanújával folytat eljárást.