Elege lett a magyar színésznek - teljesen felhagy a színházzal

Forrás: MTI/Krizsán Csaba -
Gáti Oszkár színház színész bezár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gáti Oszkár 2019-ben nyitotta meg saját lakásszínházát Club 70 néven, amit a pandémia miatt be kellett zárnia. Nemrég úgy döntött, hogy nem nyitja újra, sőt, teljesen felhagy a színházzal.

"Beláttam, nemhogy a színészeket nem tudnám kifizetni, de már veszteséges az egész. A jegyárakból nem lehet üzemeltetni egy színházat, ráadásul emelni sem tudtam, mivel akkor már nem veszik meg az emberek a belépőket. Ez van, soha többet nem nyit újra a Club70, vége van"

- árulta el a Jászai Mari-díjas színész.

A 73 éves színésznek nehéz volt meghoznia a döntését.

"A lakásszínházon tízmillió forintot buktam, mert mindent saját zsebből fizettem, a mosdók kialakításától kezdve, a jegyek nyomtatásáig. Eleinte jöttek is az emberek, százával álltak az utcán a kígyózó sorban, hogy jegyet vehessenek. Pezsgővel, pogácsával fogadtam minden nézőt, az előadás után pedig gazdag svédasztal volt, sor, bor, pálinka, mindez korlátlan fogyasztás mellett. Így volt 9700 forint a jegy" - mondta.

Majd a negatív kommentek teljesen elvették a kedvét.

"Aztán jöttek a kommentek... Hogy azért nem jönnek hozzám, mert „nem tudják, milyen ruha kell egy lakásszínházba" vagy „nem kíváncsiak a salátás szendvicseimre". Ezek után ne menjen el az ember kedve..?" - tette hozzá.

Gáti Oszkárnak elege lett, teljesen felhagy a színházzal Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Gáti Oszkár számára már tavaly tavasszal is nehézséget okozott a jegyértékesítés. Végül belátta, a legjobb döntés, ha elengedi a színházat.

"A járvány alatt senki meg nem kérdezte, hogy segíthet-e vagy hogy mi van velem... Nem baj, most lapozok. Paprikát, paradicsomot palántáztam, nevelgetem őket, ültettem gyümölcsfákat, élem a nyugdíjaséletet. Már nem hiányzik a színház, mert semmilyen pozitívum nem maradt benne. Életem során sok bukás volt, de meg kell tanulni a kudarcot is elviselni"

- zárta le a színész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.