Szívszorító! Halott lánya csomagját kapta meg az apa - 6 hétig nem bírta felbontani

apák napja Jo Cox ajándék szívszorító édesapa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2016-ban történt, hogy fogadóórájáról távozva háromszor arcon lőtték Jo Cox brit parlamenti képviselőt, aki pár órán belül belehalt sérüléseibe. 

5 év telt el a merénylet óta, a de a család a mai napig nem felejti el azt a pillanatot, amikor megcsörrent a telefon és minden megváltozott. Először még abban bíztak, hogy Jo túléli a támadást, de sajnos nem így történt.

Abban az évben az apák napja nagyon fájdalmas volt Gordon Leadbeater számára. Annál is inkább, mivel kapott egy csomagot, amelyet lánya még halála előtt adott fel neki. Jo általában nem tartotta számon ezeket az ünnepeket, de abban az évben eszébe jutott és megállt a Kings Cross állomáson, hogy egy kis figyelmességet küldjön édesapjának - írja a Mirror.

Jo Coxra emlékező mécsesek és virágok a parlamentnél Forrás: AFP/2016 Anadolu Agency/Michael Sercan Daventry

- nyilatkozta Jo édesanyja.

A házaspár a mai napig könnybe lábad a szemük, ha lányuk szóba kerül. Az egész világot sokkolta Jo Cox meggyilkolása, aki humanitárius cselekedeteiről, valamint a nők egyenjogúságának és a britek EU-tagságának támogatásáról is híres volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.