Egy házért cserébe lemondott a gyerekről - Sztárapák, akik egyedülálló szülők lettek

Forrás: Getty Images/WireImage/Steve Granitz -
Pierce Brosnan apák napja egyedülálló apa Lenny Kravitz Nicolas Cage egyedülálló szülő Colin Farrell Liam Neeson magazin George Lucas Norman Reedus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap az édesapák kerülnek a középpontba, hiszen aznap lesz az idei apák napja. Bár ennek a megünneplése még nem nyert akkora teret hazánkban, mint az anyáké, mégis érdemes kihasználni ezt a napot arra, hogy köszönetet mondjunk az édesapáknak is. Mi a gyermekeiket egyedül nevelő apáknak szeretnénk adózni, méghozzá olyan sztárapákkal, akik hasonló helyzetbe kerültek.

Liam Neeson

Liam Neeson Forrás: Getty Images/Carlos Alvarez

A színész felesége, Natasha Richardson 12 évvel ezelőtt egy síbaleset következtében súlyos fejsérülést szenvedett, melybe belehalt. Liam Neeson, az akkor 12 éves Daniellel és a 13 éves Michaellel egyedül maradt, ám ő nem rettent meg az egyedülálló apa szerepétől. A hatalmas fájdalom ellenére erőt vett magán, és onnantól kezdve egész életét fiai nevelésének szentelte. Nem keresett számukra pótanyukát, a színész azóta sem házasodott meg újra.

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan Forrás: Getty Images/Mike Marsland

Még 1980-ban vette feleségül az ausztrál színésznőt, Cassandra Harris-t, akinek két, korábbi házasságából született gyermekét – az akkor 9 éves Charlotte-ot, és a 8 éves Christopert - örökbe is fogadta. A párnak később született egy közös fia is, Sean, de boldogságuk nem tarthatott tovább 11 évnél. 1991-ben ugyanis Cassandra, hosszas küzdelem után végül belehalt a petefészekrákba.
A színész azután egyedül nevelte a három gyermekét, és csak három évvel később ismerkedett meg mostani feleségével, akivel azonban nem siették el a dolgot. Pierce Brosnan 2001-ben vette el Keely Shaye Smith-t, akitől még két gyermeke született, Paris és Dylan.

Nicolas Cage

Nicolas Cage és Weston Coppola Cage Forrás: Getty Images/WireImage/Steve Granitz

A pár éve adóbotrányba keveredett Nicolas Cage nem egy haláleset miatt vált egyedülálló apává. 1990-ben született meg fia, Weston Coppola Cage, de nem egy boldog házasságba. A színész, gyermeke anyjával röviddel ezután szakított, ám fiáért egészen a bíróságig ment, és egy drága hollywoodi ingatlanért cserébe a korábbi barátnő át is adta a teljes felügyeleti jogot neki.

George Lucas

George Lucas gyerekeivel Forrás: Getty Images/Albert L. Ortega

A híres rendező 1983-ban vált el első feleségétől, de három gyermekük nem akart édesanyjukkal maradni, az apjukat választották. George Lucas boldogan vállalta az egyedülálló apaságot, ami egészen 2013-ig tartott, amikor a rendező újraházasodott.

Colin Farrell

Colin Farrell Forrás: Getty Images/WireImage/Karwai Tang

Az ír színész két fiát neveli egyedül már évek óta. A most 18 éves James édesanyja a modell Kim Bordenave, a 12 éves Henry anyja pedig egy lengyel színésznő. Colin Farrell kapcsolata egyik nővel sem volt tartós, és mindkét szakítást követően hozzá kerültek a gyerekek, így vált olyan apává, aki egyedül neveli fiait.

Lenny Kravitz

Lisa Bonet és Lenny Kravitz házasságából egy gyermekük született. Amikor Zoë 5 éves volt, szülei elváltak, a megegyezés szerint pedig a kislány ugyanannyi időt töltött mindkét szülőjénél. Ám Zoë 11 évesen úgy döntött, édesapjával szeretne élni, így Lisa Bonet hétvégi anyuka lett. Lenny Kravitz azóta sem házasodott újra, és lányát kirepüléséig egyedül nevelte.

Lenny Kravitz lányával, Zoe Kravitz-cel Forrás: Getty Images/Theo Wargo

Norman Reedus

Norman Reedus és Mingus Forrás: Getty Images/Jamie Mccarthy

A The Walking Dead sztárja öt évig volt együtt fia édesanyjával, a dán modell Helena Christensen-nel. A kis Mingus csupán 4 éves volt, amikor szülei szakítottak, ő pedig apjánál maradt. Norman Reedus egészen 2016-ig egyedül nevelte fiát, amikor megismerkedett Diane Kruger színésznővel, akivel azóta már lett egy közös gyermekük is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.