természetes összetevők napozás Több mint testőr napvédelem napsugárzás videó káros hatások bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyakukon a kánikula, azonban ha nem szeretnénk rákvörösen hazajönni a strandról, érdemes mindenképpen a fényvédelemre odafigyelni. 

A TV2 Több mint testőr műsorában a szakértő válaszol arra a kérdésre, hogy fizikai vagy kémiai fényvédőt használjunk. A legnagyobb különbség, hogy a fizikai fényvédők rajta maradnak a bőr felszínén, míg a kémiai fényvédők beszívódnak.

Általában minden natúr termékbe fizikai fényvédőt szoktak tenni, ezek, ahogy a bőr felszínén maradnak, mint apró tüktök verik vissza a napsugárzást, ráadásul a vízi élővilágot sem roncsolják.

Amit érdemes egy fényvédőben keresni az ásványi pigmenteken kívül az antioxidánsok, ilyen pl. tövisolaj, szezámolaj és argánolaj. Bárdos Eszter szerint a legvízbarátabb napozó termék a napolaj, amennyiben hidegen sajtolt olajokból készült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.