Szuper nyári darabok környezettudatos anyagból: ezeket a lenruhákat imádjuk idén

fashion week nyári ruha magazin nyári ruha lenből len (anyag) lenvászon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha eddig bárkiben felmerült volna, hogy a lenvászonból készült ruhák csak az elszánt környzetvédőknek kedvesek, akkor az nagyot tévedett. A len idén nyáron szupertrendi, és nem túlzás azt állítani, hogy a legkellemesebb nyári viselet. Számtalan előnyös tulajdonsága miatt a lenvászon darabok nagyon jól variálhatók, és tényleg bárhova felvehetjük őket, csak a kiegészítőkön múlik.

A lenruhák mindig is a női ruhatárak klasszikus darabjának számítottak. Igaz, hogy az utóbbi évtizedekben leginkább a régimódi jelzővel illették őket, de az utóbbi időben leporolta és újragondolta ezt az anyagot a divatipar. A lenruhák minden alakon jól mutatnak, legyen valaki alacsony vagy magas, vékony vagy telt. Idén a legkülönfélébb színekben és fazonokban szerezhetünk be szuper darabokat: a hétköznapi ruháktól a bohém sikken át az üzleti stílusig minden megtalálható a boltok polcain.

De miért szeretjük ennyire a lenruhákat?

Elég könnyű válaszolni erre a kérdésre, fel is soroljuk gyorsan a len jó tulajdonságait:

  • Télen megtartja testhőt, nyáron ellenben kellemesen hűsít, légáteresztő.
  • Antiszeptikus hatással rendelkezik: a baktériumok és a gombák nem szaporodnak rajta.
  • Taszítja az allergéneket és a szennyeződéseket.
  • Nem tapad a testünkhoz, vagy más ruhadarabokhoz, rendkívül jó az esése.
  • A len rendkívül strapabíró anyag, szálai erősek, a sok mosás sem tudja kikezdeni.
  • Természetes alapanyag, előállítása környezetbarát. A növény minden részét felhasználják a szövet előállításához, és teljesen le is bomblik.

A lenvászonból készült nyári ruhák rendkívül eltérőek lehetnek, több stílust is mutatunk nektek tiszta lenből és lenkeverékből is:

1. Az örök kalsszikus: a fehér lenruha

A klasszikus lenruhák általában fehérek, maxi vagy midi hosszúságúak. Rendkívül jól kombinálhatók, a színes és a természetes anyagokból készült kiegészítők is jól illenek hozzá, tényleg mindent elbír. Ugyanez a helyzet a lábbelikkel is: strandpapuccsot, magassarkút, vagy lapos szandált is húzhatunk hozzá, a választást maximum az alkalom jellege befolyásolhatja.

1. Reserved 12 995 Ft, 2. H&M 5 995 Ft, 3. Mohito 15 995 Ft, 4. Aboutyou.hu - Superdry 18 990 Ft, 5. H&M 9 295 Ft Forrás: Life.hu

2. A legkeresettebb idén nyáron: a len maxiruha

Egy hosszú lenruhánál vagy overálnál nincs is jobb a szaladgálós napokon a nyári melegben. Elrejti az esetleges problémás területeket, és hihetetlenül kényelmes. Egy szuper napszemüveggel, hatalmas táskával és színes ékszerekkel úgy érezhetjük magunkat, mint aki a divatlapokból lépett elő. Hűvösebb estéken egy farmerdzsekivel dobhatjuk fel.

1. Bonprix 12 999 Ft, 2. Mango 14 495 Ft, 3. 49.90 USD, 4. Flancos 12 990 Ft Forrás: Life.hu

3. Nyári lenruha feketében

Merjünk kicsit eltérni a megszokottól! Ha nyári ruhára gondolunk, először virágmintás, világos darabok jutnak az eszünkbe, de itt nem áll meg a világ! Az idei nyár egyik legfelkapotabb drabja a fekete lenruha lesz.

1. Flancos 13 990 Ft, 2. Mango 6 995 Ft, 3. Zara 9 995 Ft, 4. H&M 9 295 Ft Forrás: Life.hu

4. Ne féljünk a színektől!

Rózsaszín, piros, sárga vagy kék - az élénk, gazdag tónusú ruhák idán nyáron nagyon divatosak, és ez a lenvászonruhákra is igaz. A színes ruhákhoz színes kiegészítő dukál, piros ruhához nyugodtan válasszunk akár sárga fülbevalót is, aki pedig a kicsit visszafogottabb kiegészítőket szereti, az próbálja ki a fából, parafából készült láncokat, fülbevalókat.

1. Flancos 10 990 Ft, 2. Zara 9 995 Ft, 3. Zara - 9 995 Ft, 4. Vero Moda 9 090 Ft, 5. H&M 6 495 Ft Forrás: Life.hu

Ez is érdekelhet: 6 divattipp, hogy a ne érezd magad unalmasnak egy egyszerű fekete farmerban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.