Covid-árvák gyászolják édesapjukat: "A 3 éves a bejárati ajtó előtt ül és várja, hogy az apja hazaérjen"

Forrás: Thinkstock -
halál gyász covid-árvák koronavírus édesapa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Covid-árvák siratják Alpárt, aki 40 évesen műtüdőre került, miután megkapta a koronavírus-fertőzést. A férfi három hétig küzdött az életéért, de sajnos végül a koronavírus győzedelmeskedett felette. 

Alpár ereje teljében volt, amikor elkapta a koronavírust. Több, mint egy hónapja temették el, de a 3, 5 és 8 éves gyermekei a mai napig várják, hogy az édesapjuk hazatérjen. Hiába nyit újra a világ, a család alig bír magához térni a tragédiából és értetlenül állnak azelőtt, miért történt ez velük? A családban mindenki pszichológushoz jár, a gyerekek pedig esténként az eget kémlelik.

- mondta Fazekas-Papp Ágnes, Alpár édesanyja a Ripostnak, akit egyedül az vigasztal, hogy fia betegsége idején olyan programot indítottak el, amely azóta is megkönnyíti a covidos vagy kómában fekvő betegek életét.

A 3 gyermek a mai napig hazavárja édesapját Forrás: Thinkstock

Történt ugyanis, hogy amikor felhívták őket, hogy búcsúzzanak el a férfitól, a gyermekeket nem vihették be a kórházba, így felvették a hangjukat a telefonra és lejátszottak az édesapának.

- mesélte az édesanya. Ezután Alpár még 4 napig volt életben, végül sajnos a Covid győzedelmeskedett felette.

Sajnos nem egyedülálló a három testvér története: hazánkban több, mint 600 gyermek veszítette el szüleit a koronavírus-járványban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.