Ijesztő helyek a világon, ahová jobb, ha be sem teszed a lábad

ijesztő rémtörténet borzongás magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akik szeretik a horrorfilmeket és imádják a rémtörténeteket, azok számára most igazi csemege következik. A félelem és borzongás elengedhetetlen kellékei a következő történeteknek, melyek hallatán már csak az okozna nagyobb rémületet, ha ellátogatnánk ezekre a különös és furcsa helyszínekre. A szörnyű rémtetteknek köszönhetően a misztikus hatások egyes legendák szerint még ma is érzékelhetőek.

Helltown - Pokolváros, a sátánisták és pszichiátriáról szökött betegek búvóhelye

Az első ilyen helyszín az Amerikai Egyesült Államokban található, Ohio északi részén. A kicsi, álmos város sehogy sem illik bele az amerikai kertvárosokról alkotott idilli képbe. A kisvárost körülölelő rejtélyekkel szőtt kép méltán képviseli Pokolváros, azaz Helltown nevet. Az itt épült üres házak helyén először nemzeti parkot létesítettek, de az ide hozott növények hamarosan életképtelenekké váltak. A terület aztán annyira kihalt lett, hogy a közelben élők világvégének nevezték el. Így vált a Helltown a sátánisták, és egyes legendák szerint a pszichiátriáról szökött betegek búvóhelyévé. Véletlen vagy se? A parkból kivezető út bizony egyenesen a temetőbe vezet. A környéken élők szerint a park területén lévő erdei házakban működik egy szekta, amelynek a környéken történő bűncselekményeket is tulajdonítják. Arról, hogy ez a szekta valóban létezik-e, senki sem tudja biztosan.

Helltown a sátánisták, és egyes legendák szerint a pszichiátriáról szökött betegek búvóhelye Forrás: Shutterstock

Vajon mi történhetett a mesebeli épület színfalai mögött?

A Trans-Allegheny elmegyógyintézet Nyugat Virginiában, Veston városában található. Az impozáns épületet parkok és terek veszik körül. Kívülről nem lehet sejteni, vajon mi történhetett a színfalak mögött az 1902-ben épült intézményben, amely 1994-ig működött, és fogadta a betegeket. A megépülésének célja, hogy segítsen a rászorulóknak, akik valamilyen értelmi fogyatékossággal küzdöttek. Kezdetben az intézmény kis létszámmal indult, majd folyamatosan egyre több páciens érkezett. A hely furcsa és kegyetlen terápiáiról volt híres, lobotómiával, az agy külső részének kimetszésével, valamint elektrosokkal próbálták meg a pácienseket kezelni.

Trans-Allegheny elmegyógyintézet Nyugat Virginiában, Veston városában található Forrás: AFP/Eva Hambach

Az intézmény falain belül más brutális beavatkozások is történtek egy orvos sarlatán keze alatt, és sokan ezekbe a kezelésekbe belehaltak. A legenda szerint ezeknek az embereknek szelleme az épület falain belül maradt, és továbbra is ott bolyonganak megnyugvást keresve.

Az intézmény falain belül brutális beavatkozásokat végeztek egy orvos sarlatán keze alatt Forrás: AFP/Eva Hambach

Elhagyatott bányaváros Chilében

Chile egyik leggyorsabban fejlődő bányavárosa az 1872-ben alapított La Noria. A környéken salétromot bányásztak, melyre nagy volt a kereslet, mivel robbanóanyagok, lőpor és rakéták hajtóanyagához használják. A város azonban a visszaeső kereslet miatt hanyatlani kezdett, majd 1960-tól kezdődően kísérletvárosként tartják számon, amely ennek ellenére mágnesként vonzza az ideérkező turistákat. Úgy tartják, hogy a bányatulajdonosok teljesen kizsákmányolták az itt élőket, akik szinte rabszolgasorsban sínylődtek. A város temetőit sírrablók fosztották ki, emiatt a sírok nyitottak. A helyiek túlvilági helynek tartják, így a közeli Iquique lakói meg sem merik közelíteni.

A város temetőit sírrablók fosztották ki, emiatt a sírok nyitottak Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.