Tárgyak, amiket sose hagyj a kánikulában az autódban: hihetetlen történetek

Forrás: Shutterstock -
kánikula tűz robbanás autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt a legtöbben tudjuk, hogy élőlényt nem hagyunk az autóban őrizetlenül, pláne a kánikulában. Sokan azonban a saját kárukon azt is megtanulják, hogy bizonyos tárgyak is gondot okozhatnak a felforrósodott ocsiban. 

Tűz lett egy üveg vízből

Egy férfi arról számolt be, alig hitt a szemének, amikor elkezdett füstölni az autójának ülése, majd ki is gyulladt. Hogy miért? Véletlenül egy üveg vizet hagyott az anyósülésen.

"Van egy kertem, ahova kimentem, hogy elvégezzem a kinti munkákat. A vizet a nagy sietségben csak bedobtam a kocsiba, és jól ott is felejtettem, amikor kiszálltam autómból. Lett is baj majdnem! A víz, mint egy nagyító működött, és majdnem felgyújtotta az autót" - mondta el a férfi a Metropolnak.

Tűz lett egy üveg vízből (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Felrobbant szódásüveg

"Én szódás palackot felejtettem az első ülésen, és a műanyagflakon szabályosan átrobbant a szélvédőn. Mi töltetjük a szódát, kemény műanyag" - mesélte egy nő, de olyan eset is történt, amikor az alkoholos kézfertőtlenítőtől gyullad fel a kocsi, öngyújtó robbant fel, és volt, hogy ruha kapott lángra.

"Lelátón ültem, sütött a nap, ásványvíz volt az ölemben. Egyszer érzem, hogy valami „szúrja" a hasam. Egy lyukat égetett a nap a palackon keresztül az aláöltöző felsőmön (ami rugalmas, műszálas anyagból volt) és a bőröm is megpirult egy kicsit" – írta a pórul járt hölgy a lapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.