Kifakadt az áldozat, miután megtudta, hogy erőszaktevője, Bill Cosby szabadon távozhatott a börtönből

börtön eljárási hiba Bill Cosby áldozat humorista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan korábban mi is megírtuk, Bill Cosbyt az elmúlt években 60 nő vádolta meg szexuális erőszakkal, de egyetlen egy eset miatt ítélték el a komikust, amiután 2004-ben philadelphiai otthonában megerőszakolta Andrea Constandot. A kapott büntetés szerint Cosby életének utolsó éveit rács mögött töltötte volna, azonban Pennsylvania legfelsőbb bírósága törölte a szexuális zaklatás vádjával kapcsolatos ítéletét.

A 83 éves Bill Cosbyt három-tíz év börtönre ítélték 2018 őszén, mert 2004-ben állítólag bedrogozták és szexuálisan bántalmazták a Temple University egykori alkalmazottját, Andrea Constandot. A komikus mindkét perben kitartott azon vallomása mellett, hogy kölcsönös megegyezésen alapult a szexuális együttlét.

Tavaly az amerikai humorista felülvizsgálatot kezdeményezett zaklatási perével kapcsolatban, akkor a pennsylvaniai legfelsőbb bíróság megállapodott abban, hogy Cosby fellebbezésében két pontot tárgyalnak.

Bill Cosby szabadon távozhatott a börtönből Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Handout

A bírósági jelentés szerint a humorista ellen a per ügyészével kötött korábbi egyezsége miatt nem lehetett volna ítéletet hozni, amit, ennek ellenére megtették, ezzel megsértve Cosby jogait. Továbbá a tanúvallomások kezelésében is több szabálytalanságra bukkantak.

Cosby a fentiek értelmében elhagyhatta a börtönt annak ellenére, hogy hogy májusban még visszautasították a kegyelmi kérvényét, mivel nem volt hajlandó részt venni a szexuális ragadozók számára előírt terápián.

"A Bill Cosbyval kapcsolatos döntés nem csak csalódást keltő, de komoly aggodalomra is okot ad, mivel elriaszthatja azokat az embereket, akik a büntető igazságszolgáltatási rendszerben keresnek igazságot a szexuális erőszak miatt, valamint attól, hogy feljelentést tegyenek vagy részt vegyenek a támadó elleni büntetőeljárásban. Velem nem konzultált senki ezzel kapcsolatban"

- idézte a színész korábbi vádlóját a Daily Mail.

Szabadulása után a humorista közösségi oldalán osztotta meg a rajongóival hogy mennyire boldog, hogy végre szabadlábon van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.