Hatalmas trauma érte az RTL sztárját, ma is úgy érzi, kiszakítottak belőle egy darabot

vörösiszap mestercukrász Enzsöl Balázs vörösiszap-katasztrófa cukrászséf
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Enzsöl Balázs, a Mestercukrász - Az édesszájú Konyhafőnök egyik zsűritagja bár bejárta a világot, gyermekkorát Devecseren töltötte és az ő családját is érintette a 2010-es vörösiszap-katasztrófa. 

Senki sem felejti el azt a napot, amikor 2010 őszén Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhely mélyebben fekvő részeit elöntötte a vörösiszap. Balázs édesanyja és tűzoltóként dolgozó öccse épp otthon voltak az ajkai tározó gátjának átszakadásakor, amikor befolyt az utcájukba a lúgos, maró hatású ipari hulladék.

- emlékezett vissza a cukrászséf, aki épp Angliában volt és tehetetlenül nézte az eseményeket. Iszonyú dühítő volt, hogy fogalma sem volt róla, családtagjai élnek-e még, miért nem veszik fel a telefont. Öccse végül pár hétig otthon feküdt, lábát úgy szétmarta a vörösiszap, hogy hetekig combközépig be volt kötve.

Devecser, 2010. október 6. Egy férfi vörösiszapot önt ki egy ház ablakán Devecseren. Forrás: MTI/Mohai Balázs

- mondta Balázs a Blikknek, akit az is megviselt, hogy az ő házukat is le kellett bontani és a szüleinek 60 évesen kellett új életet kezdeniük a szomszédos Noszlopon. Devecserre azóta sem jár szívesen, úgy érzi, mintha kiszakítottak volna belőle egy darabot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.