8 jól bevált női praktika, amely könnyebbé teszi az életünket!

Forrás: Shutterstock -
praktika tanács könnyebbség magazin női
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden nő szereti az egyszerű és könnyen megvalósítható ötleteket, amelyek megkönnyítik a mindennapokat. Most cikkünkben 8 olyan hasznos tippet mutatunk, ami megkönnyíti az életed!

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek sokszor jól jöhetnek!

Folteltávolítás

Egy pici folt miatt még ne menjen a ruhád egyből a szennyesbe, előbb próbáld meg máshogy eltávolítani. Ha nem túl erős a folt, akkor eltüntethető lehet hideg folyó vízzel vagy tisztítókendővel. Mielőtt tisztítókendőt használnál, egy láthatatlan helyen próbáld ki, ezáltal tesztelve, hogy a kendőben található vegyi anyagok hogyan viselkednek a textíliával. Amennyiben nem károsítja az anyagot, úgy a kendő hatóanyagát körkörös mozdulatokkal vidd fel a foltra. Végül egy papírtörlővel szárítsd meg a a kitisztított textilt.

Törd be a cipődet pár perc alatt!

Az új cipő megvásárlásának örömét csak az első néhány használat árnyékolhatja be, amikor is szeretett lábbelink feltörheti a lábunkat. Hogy ezt megelőzzük, mutatunk egy gyors trükköt. Bújj bele egy vastag zokniba, majd húzd fel a cipellőt. Hajszárítóval fújj meleg levegőt a lábaidra, közben mozgasd őket, hogy a cipő kicsit kitáguljon. Hagyd, hogy kihűljön a cipő, amíg még a lábadon van. Ezek után már hordhatod, anélkül, hogy feltörné a lábad!

Ha feltöri a cipő a lábadat, vesd be a hajszárítót! Forrás: Shutterstock


Fesd ki a kulcsaid!

Van egy egyszerű módja annak, hogy megkülönböztesd a kulcsaidat és még a kreativitásodat is kiélhesd! Színes körömlakkokkal megjelölheted a kulcsokat, hogy könnyen felismerd, melyik zárba valók.

Gyors körömszárítás


Nincs időd kivárni, míg a körömlakk megszárad? Készíts elő jéghideg vizet, majd miután kifestetted a körmeidet, tedd a kezedet a vízbe legalább 10 percre. Ez a módszer segít, hogy gyorsabban megdermedjen a lakk.

Mártsd a frissen festett körmeidet hideg vízbe! Forrás: Shutterstock

Áttetsző tároló sminkeknek

Egy műanyag rekeszes tároló minden sminkszerető lány álma. Segítségével jól átláthatóan rendezhetjük kedvenc termékeinket és nem utolsó sorban nagyon jól is mutat a pipereasztalon!

Védelem a bizsuknak

A bizsukért mind odáig vagyunk, de persze nagy hátrányuk, hogy hamar megkopnak. Hogy megelőzd a zöld foltokat az ujjadon, nyakadon, fesd le az ékszert áttetsző körömlakkal. Ez a láthatatlan réteg megóvja az elszíneződéstől.

Fesd le a bizsu ékszereidet áttetsző körömlakkal! Forrás: Shutterstock

Használjunk citromot a csillogó felületekért!

Használjuk ki a citromsav kiváló vízkő- és rozsdaeltávolító hatását: segítségével az üvegpoharak visszanyerik régi csillogásukat, ha átdörzsölöd őket egy citromszelettel, és a rozsdamentes acél és krómfelületek is újszerűek lesznek, ha ugyanígy teszel. A citrom levét sóval keverve olyan krémet kaphatunk, amellyel a rézfelületeket is újjávarázsolhatod; tisztítsd meg citromlébe áztatott dörzsi szivaccsal a régi késeidet, és a rozsdától is megszabadulhatsz.

Feltekerős pakolás


A bőröndpakolással sokunknak meggyűlik a baja utazás előtt. Nemcsak azzal, hogy mit vigyünk magunkkal, hanem azzal is, hogy mibe és hogyan pakoljunk. Használj feltekerős pakolást, mert sok helyet lehet nyerni a ruhák felgöngyölítésével. Ez az egyik leghatékonyabb módszer a helytakarékos csomagolásra, és a leggyorsabban kivitelezhető is. Leginkább a nyaralós, kevésbé gyűrődő ruhadaraboknak ideális.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.