Szörnyű tragédiába fulladhat, ha minden esetben követed a Google Maps utasításait

Forrás: Shutterstock -
veszély Skócia túrázás Google Maps
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A skót hegymászó jótékonysági szervezetek kifogásolták a Google Maps-et, mert a Ben Nevisre tett útvonaljavaslatuk egy nagyon veszélyes útszakaszra irányítja az embereket. 

Az Egyesült Királyság legmagasabb hegyének felső szakaszát gondozó John Muir Trust szerint a Google Maps által megadott útvonal nagyon veszélyes. Az alkalmazás egy felső parkolóba irányítja a turistákat, majd onnan egy gyalogos útvonalat jelez, ami azonban még tapasztalt hegymászóknak is feladja a leckét. Azok számára, akik még amatőr hegymászók, teljesen logikusnak tűnik, ha megnézik a Google Maps-et, hogy miként jussanak el a kiválasztott hegyre, de sajnos ebben az esetben nem ez a jó megoldás - írja a Guardian.

Végzetes lehet Skóciában a Google Maps útvonala. Forrás: Shutterstock

- nyilatkozott a skóciai hegymászás biztonsági tanácsadója.

A skót hegymászók már felkeresték a Google-t, hogy javítsák a hibát, de a techcég egyelőre nem reagált a hibára. Addig is azt javasolják a kirándulóknak, hogy hagyományos térképen ellenőrizzék az útvonalat vagy kérjenek segítséget az idegenvezetőktől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.