Szerelmet hazudott és 26 millióval húzta le párját a kaposvári csaló

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
átverés zsarolás csalás Kaposvár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
26 millió forintot csalt ki exétől a kaposvári férfi - az asszony még hitelt is felvett, hogy szerelme kedvére tegyen.

A férfi kihasználta a nőt, és összesen 26 millió forinttal verte át az asszonyt.

A férfit és nő először csak munkakapcsolatban voltak egymással, ám hamarosan jóval több alakult ki köztük. Nem sokkal ezután a férfi csődbe ment, ezért új céget alapított, amihez már szüksége volt a nő segítségére, aki szó nélkül bele is ment.

Fél év elteltével a férfi egy alaposan kitervelt hazugsággal állt exbarátnője elé és azt állította, hogy a cégük egy olyan külföldi személlyel íratott pályázatot, aki közben bűncselekményt követett el, ezért fejenként 10 millió forintot kell fizetniük - írja a Bors.

A férfi 26 millió forinttal rövidítette meg az asszonyt. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A nő hitt a férfi szavainak, így megtakarításai feláldozása mellett még hitelt is felvett, hogy 7,5 millió forintot adhasson a férfinek, aki ezután fel is ajánlotta, hogy a maradék pénzt megelőlegezi a nőnek, amit ő majd úgy törleszthet, hogy lakást bérel Kaposváron.

A férfi azonban a továbbiakban sem hagyta abba a hazudozást. Azt mondta a nőnek, hogy a bűnös pályázatírót kiengedték a börtönből, aki újabb 10 millió forintot követel, amit ha nem kap meg, akkor az asszony családját bántja majd. A nő ezúttal már félelemből teljesítette a követelését, így ekkorra már 26 millió forinttal rövidítették meg. A férfit azóta elkapták és az ügyészség 6 év fegyházat kért rá.

Óvakodjunk az adathalászoktól: A rendőrség figyelmeztet: így próbálnak minket átverni a banki adathalászok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.