A zöld a mágikus erő jelképe - Ezt árulja el rólad a szemed színe

kisugárzás lélek személyisgég szemszín magazin egészség szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyesek szerint a szem a lélek tükre, és kiolvashatjuk belőle az egyén személyiségét. De hogy mit tudhatunk meg egy másik ember tekintetéből, arról eltérőek a vélemények. Most a szemszínt vesszük górcső alá, és bemutatjuk, milyen tipológiák élnek ezzel kapcsolatban. 

A szem nemcsak a lélek tükre, hanem a testé is, ugyanis a szemszín egyénenként eltérő, és az életkorunkkal, az aktuális egészségi állapotunkkal is változik. Bár egy barna szemű emberből nem lesz egy csapásra kékszemű, de az árnyalat és a csillogás változása mégis számos dolgot rejteget.

Még a genetikusok sem tudják minden esetben pontosan megjósolni, hogy milyen színű lesz a születendő gyermek szemszíne Bár a barna szín a domináns, számos színkombináció lehetséges a halványzöldtől kezdve egészen a szürkéig.

Mit árul el rólad a szemszíned?

Habár a szemszínek és jellemvonások társításának semmilyen tudományos alapja nincs, mégis, egy adott szemszín sokaknak akaratlanul is meghatározott tulajdonságokat juttat eszébe. Érdekes lehet megnézni, hogy jellemvonásaink mennyire felelnek meg a sztereotípiáknak.

Kék szem

A kék szemű emberek vonzóak, barátságosak, kedvesek, megnyerőek és közvetlenek. Igazi társasági lények, akik szívesebben töltik az idejüket másokkal, mint egyedül. Barátkozó alkatuk révén szívesen ismerkednek új emberekkel és kiterjedt baráti körrel rendelkeznek. Ennek kialakításában talán az is segíti őket, hogy a világos, tiszta szempárhoz sokan egyenes, őszinte jellemet társítanak. Ötletesek, találékonyak és intelligensek, jó problémamegoldó készséggel.

A kék szemű emberek vonzóak, barátságosak, kedvesek, megnyerőek és közvetlenek Forrás: Shutterstock

Barna szem

A barna szemű embereket a legtöbben megbízhatónak és állhatatosaknak tartják. Határozottak és céltudatosak, kitartóan haladnak kitűzött céljaik felé. Hajlamosak a bizalmatlanságra, így néha zárkózottak, ám humorérzékükkel és kedves természetükkel hamar megnyerik maguknak az embereket.
A barna szem éles elmét és komolyságot sugall, s ebből gyakran profitálnak szerződéskötésekkor, üzleti kapcsolatok kialakításakor vagy állásinterjúkon.

A barna szem éles elmét és komolyságot sugall Forrás: Shutterstock

Zöld szem

A zöld szem a legritkább szemszín, talán azért is tekintik titokzatosnak a zöld szeműeket. A történelemben, mesékben és filmvásznon a zöld szem a mágikus erők jelképe.
A zöld szeműeket szenvedélyes, olykor indulatos embereknek tartják. Kalandvágyók és vidámak, rendkívül energikusak, akik a környezetük szemében gyakran igazi energiabombának tűnnek. Kreatívak és művészi hajlamúak, akik az eredeti ötletek hívei. Hajlamosak a féltékenységre, és rendkívüli ambíciójuk olykor törtetéssé válik.

A zöld szeműeket szenvedélyes, olykor indulatos embereknek tartják Forrás: Shutterstock

Mogyoróbarna szem

Ez a szemszín ritka, a barna és zöld keveredéséből született, sokszor szinte sárga, attól függően, hogyan esik rá a fény.
A mogyoróbarna szeműekről úgy tartják, hogy szórakoztató, spontán emberek; ha zöldbe játszik szemük színe, akkor mindemellett csintalanok is. Nagyon színes egyéniségek, általában népszerűek és sok barátjuk van.

A mogyoróbarna szeműekről úgy tartják, hogy szórakoztató, spontán emberek Forrás: Shutterstock

Szürke szem

Egy különleges és ugyancsak ritka szemszín, játszhat kék vagy zöldes árnyalatban is.
A szürke szeműek kedvesek, szelídek és gyengédek. Empatikus, megértő emberek, akik segítenek, ha csak lehet. Megbízhatóak, intelligensek és higgadtak, akik a biztonságot és változatlanságot kedvelik. Határozott, de kedves főnökök, akik népszerűek beosztottjaik körében.

A szürke szeműek kedvesek, szelídek és gyengédek Forrás: Shutterstock

Fekete szem

A fekete szeműeket megfontolt, felelősségtudó embereknek tartják. Ők azok, akiktől mindenki szívesen kér tanácsot és akiben a legjobban megbízunk. A fekete szeműek olyan emberek, akik szeretnek másoknak örömet okozni.
Nagyszerű szeretők és általában kiegyensúlyozott életet élnek. Ezek az emberek praktikus gondolkodásúak és óvatosak.

A fekete szeműeket megfontolt, felelősségtudó embereknek tartják Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.