19 éve küzd az életéért a mindössze 15 kilós Farkas Ricsi: így ünnepelte születésnapját - Videó

betegség Farkas Ricsi küzdelem születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Farkas Ricsi a minap ünnepelte 19. születésnapját. A fiú születése óta minden egyes nap küzd az életben maradásért, ugyanis súlyos rendellenességgel született: nem tud járni, és egy oxigénmaszkkal ellátott oxigénpalack segíti őt a légzésben.

A 19. szülinapját ünneplő Ricsike mindössze 15 kilót nyom, és élete nagy részét kórházban töltötte. Imádja az autókat, így nem volt kérdés, hogy születésnapján is kocsival kapcsolatos meglepetést kap, ráadásul nem is akármilyet: ez alkalomból 22 luxusautóból álló konvoj gurult végig Jászberény egyik kis utcájában, hogy mosolyt csaljanak Ricsike arcára.

Az autós születésnapot Baricz Dezső szervezte, aki a luxusautós felvonulás mellett pénzt is gyűjtött a családnak. Az eseményen a Dancing with The Stars második évadának egyik párosa, Tóth Andi és Andrei Mangra is tiszteletüket tették.

A nagybeteg fiúról már többször lemondtak az orvosok, de ő mindig rácáfolt a jóslatokra. Ricsi egy annyira ritka rendellenességgel született, hogy rajta kívül csak egyetlen embernek van ilyen betegsége a világon. A kisfiú édesanyja, Esze Ágnes reggeltől estig ápolja Ricsit, aki a Tények interjújában elárulta, hogy nagyon izgult a meglepetések miatt. Ricsi a sok ajándék mellett egy igazi Mustangba is beleülhetett, és bár nagyon élvezte az autózást, rettentően elfáradt. A jótékonysági gurulást a Baptista Szeretetszolgálat és az MHT – Mustang Lovagok együtt szervezték.

Aki szeretné támogatni a családot, az édesanya bankszámlaszámára történő utalással megteheti: Eszes Ágnes 12051003-00257185-00100007

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.